Kahramanmaraş’ta hekimler ve sağlık çalışanlarından İsrail’e sessiz protesto

Kahramanmaraş'ta doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "sessiz yürüyüş" ile protesto etti, Gazze'ye insani ve tıbbi yardım çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2024 12:13
Kahramanmaraş’ta hekimler ve sağlık çalışanlarından İsrail’e sessiz protesto

Kahramanmaraş'ta doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla "sessiz yürüyüş" düzenledi.

Ali Sezai Parkı'nda bir araya gelen sağlıkçılar, ellerindeki pankartlar ve Türk ile Filistin bayraklarıyla Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinden Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne kadar sessizce yürüdüler.

Grup adına açıklama yapan Uzman Doktor Celaleddin Turgut, Türkiye'deki doktorlar ve sağlık çalışanları olarak "Sessiz Yürüyüş"le 29 haftadır Gazze'ye desteklerini sürdürdüklerini belirtti.

Turgut, binlerce insanın hayatını kaybettiğini, evlerin ve hastanelerin bombalandığını vurgulayarak, "Aylardır güvenli olduğu söylenen Refah da saldırı altında. İşgalciler, çadırlarda barınan insanların üzerine bomba yağdırıyor. Sürekli bombalarla parçalanmış, yanmış çocuk cesetlerinin fotoğrafları karşımıza çıkıyor. Gidecek hiçbir yeri olmayan on binlerce mazlumun feryadı arşı titretiyor," dedi.

Gazze'nin sağlık ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını ifade eden Turgut, şunları söyledi:

"7 Ekim'den bu yana Gazze'de 15 bini çocuk olmak üzere 46 bin kişi katledildi. 80 binden fazla kişi yaralandı veya sakat kaldı. 2 milyon kişi yerinden edildi. Gazze'de sağlık hizmetleri durdu. 33 hastane, 55 sağlık tesisi saldırılarla kullanılamaz hale geldi. 160 sağlık tesisi ve 130 ambulans hedef alındı ve yok edildi. 496 sağlık personeli hayatını kaybetti, 310 sağlık personeli tutuklandı. Kötü hijyen koşulları nedeniyle 1 milyonun üzerinde bulaşıcı hastalık vakası bildirildi. Tedavi bekleyen 10 bin kanser hastası ve ilaç eksikliği nedeniyle risk altında olan 350 bin kronik hasta var. Burada, İsrail'in zulmünü lanetlerken, aynı zamanda Gazze'ye ulaşacak insani ve tıbbi yardımların gönüllüleri olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

Sağlıkçılar, açıklamanın ardından sessizce dağıldılar.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.