Kahramanmaraş'ta ücretsiz meslek kurslarıyla meslek ediniyor ve gelir sağlıyorlar

Kadınlar Kahramanmaraş'ta Büyükşehir’in kurslarında yeni meslekler öğrenip aile ekonomisine katkı sağlıyor, aynı zamanda ücretsiz psikolojik ve manevi danışmanlık hizmetlerinden faydalanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2024 14:17
Kahramanmaraş'ta ücretsiz meslek kurslarıyla meslek ediniyor ve gelir sağlıyorlar

Büyükşehir Belediyesinin kadın atölyelerinde eğitimler kesintisiz devam ediyor. Kadınlar, burada el becerilerini geliştirmenin yanı sıra sosyalleşiyor, yeni meslekler öğreniyor ve aile ekonomisine katkıda bulunma fırsatı elde ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla kadınlara yönelik hizmetlerini genişleterek sürdürüyor. Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesislerinde uzman eğitmenler tarafından Ahşap Boyama, Geri Dönüşüm, Sim Sırma, Dikiş ve Mefruşat atölyelerinde eğitimler veriliyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kurslarda kadınlar el becerilerini geliştirirken, yeni meslekler de öğreniyor. Kursiyerler, atölyelerde ürettikleri ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sağlama imkanı buluyor. Ayrıca, Gülsüm Hanım Gümüşer ve Karaziyaret Sosyal Tesislerinde tüm vatandaşlara yönelik ücretsiz psikolojik ve manevi danışmanlık hizmeti de sunuluyor. Kursların sosyalleşme ve el becerilerini geliştirmelerine büyük katkı sağladığını belirten kadınlar, Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletiyor.

kadin-kurslari-10.jpg

“KADINLARIN YANINDAYIZ”

Kadınların aldıkları eğitimlerle yeni meslekler edindiğini ve bu sayede aile ekonomisine katkı sağladığını belirten Kurs Sorumlusu Ayşe Deniz, "Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak kadınlara yönelik meslek kursları düzenliyoruz. Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’nde Ahşap Boyama, Geri Dönüşüm, Sim Sırma, Dikiş ve Mefruşat atölyelerinde eğitim veriyoruz. Eğitimlerimize yaklaşık 100 kişi katılıyor. Bu kurslar, kadınlara hem sosyalleşme hem de meslek edinme fırsatı sunuyor. 6 Şubat depreminden sonra eğitimlerimize çadırlarda devam ettik. Aile yakınlarını kaybeden kursiyerlerimiz oldu ve bu atölyeler onların yaralarını sarmalarına yardımcı oldu. Burada aldıkları eğitimler sayesinde ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile ekonomilerine katkı sağlayabiliyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınların yanındayız" dedi.

ÜCRETSİZ PSİKOLOJİK VE MANEVİ DANIŞMANLIK HİZMETİ

Ücretsiz psikolojik ve manevi danışmanlık hizmeti de sunulduğunu belirten Ayşe Deniz, "Gülsüm Hanım Gümüşer Sosyal Tesisi’nde psikolojik ve manevi danışmanlık hizmeti veriyoruz. Vatandaşlar bu hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Karaziyaret’teki sosyal tesiste de çeşitli atölyelerde eğitimlerimiz devam ediyor. Orada da 70 kursiyerimiz var ve aynı şekilde psikolojik ve manevi danışma hizmetleri sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

“SOSYALLEŞME VE EL BECERİLERİMİZİ GELİŞTİRME FIRSATI BULDUK”

Sümeyra Berber, "7 aydır Mefruşat kursunda eğitim alıyorum. Mefruşata ilgim vardı ama hiç eğitim almamıştım. Deprem sonrası acılarımızı hafifletmek ve psikolojik olarak rahatlamak için bu kursa katıldım. Burada öğrendiğim bilgilerle yaptığım el işlerini evimde kullanıyorum. Hem sosyalleşme hem de el becerilerimizi geliştirme imkanı bulduk. Yeni arkadaşlar ediniyor ve güçlü bağlar kuruyoruz" dedi. Ayşe Nacar, "Ahşap boyama kursu öğrencisiyim. Depremden sonra kurulan çadır atölyelerinde de dikiş eğitimi aldım. Bu kurslar psikolojik olarak bana çok iyi geliyor. Buraya çocuklarımla birlikte geliyorum, onlar da arkadaş ediniyor. Aldığım eğitimler sayesinde ürettiğim ürünlerin satışını yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyorum" diye konuştu. Zekiye Işık ise "Ev hanımıyım ve 6 aydır geri dönüşüm kursuna katılıyorum. Burada zamanımı verimli değerlendiriyor ve yeni şeyler öğreniyorum. Geri dönüşümden kalemlik, abajur, tepsi gibi ürünler yaptık. Ayrıca yeni arkadaşlar edinme fırsatı da buldum" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.