Kahramanmaraş halkı Gazze için yürüdü: İsrail’e tepki yağıyor

Kahramanmaraş'ta halk, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto için yürüdü. Pankartlar taşıyıp slogan atan vatandaşlar, Gazze'ye desteklerini gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2024 14:08
Kahramanmaraş halkı Gazze için yürüdü: İsrail’e tepki yağıyor

Kahramanmaraş’ta halk, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Mahmut Esad Coşan Camisi’nde toplanan vatandaşlar, Kahramanmaraş Platformu öncülüğünde İsrail ve ABD karşıtı pankartlar taşıyarak ve sloganlar atarak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar yürüdüler.

Platform Başkanı Süleyman Erayman, burada yaptığı konuşmada, Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yazdıkları mektubu okudu.

Erayman, mektupta Kahramanmaraşlı bir kadının evlilik yüzüğünü Filistin’e yardım için bağışladığını belirtti ve şöyle devam etti:

"Bir hanım kardeşimiz tarafından Gazze’ye gönderilmek üzere platformumuza teslim edilen bu yüzüğü, Heniyye ile görüşmek üzere Katar’a gidecek olan Devlet Gürocak kardeşimize Kahramanmaraş halkı adına bu mektupla teslim ediyoruz. Kahramanmaraş’tan Gazze’ye gönderilen milyonlarca liranın yanında bu yüzük, oradaki kardeşlerimiz için umudun ve zaferin simgesi olsun inşallah."

Erayman, Gazze’nin direnişinin ders vermeye devam ettiğini ve dünyadaki bütün erdemli ve vicdanlı insanların Gazzeli olduğunu ekledi.

Etkinlik, katılımcıların dua etmesinin ardından sona erdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.