Kahramanmaraş'ta Vehbi Vakkasoğlu, Necip Fazıl'ın mirasını masaya yatırdı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Necip Fazıl'ın doğumunun 120. yıl dönümünde düzenlediği etkinlikte, yazar Vehbi Vakkasoğlu, Necip Fazıl'ın hayatını ve eserlerini ele aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2024 16:16
Kahramanmaraş'ta Vehbi Vakkasoğlu, Necip Fazıl'ın mirasını masaya yatırdı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Necip Fazıl Kısakürek'ün doğumunun 120. yıl dönümü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Yazar Vehbi Vakkasoğlu, bu etkinlik kapsamında Necip Fazıl'ın fikir ve yazın hayatını farklı bir bakış açısıyla ele aldı.

Kahramanmaraş'ın kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, Necip Fazıl'ın adını taşıyan Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programa ev sahipliği yaptı. Kahramanmaraşlı Eğitimci ve Yazar Vehbi Vakkasoğlu, edebiyatseverlerle bir araya gelerek Necip Fazıl'ı konuştu. Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş de katıldı ve söyleşiye ilgi büyüktü.

vehbi-vakkasoglu-soylesisi-2.jpg

Yaklaşık 2 saat süren programda Vakkasoğlu, Necip Fazıl'ın sosyal hayatı, Türk edebiyatına katkıları, kendinden sonraki nesillere ilham oluşu, fikir ve düşünce hayatı ile eserleri gibi birçok konuyu farklı bir bakış açısıyla ele aldı. Program sonunda Vehbi Vakkasoğlu, kitaplarını imzaladı ve katılımcılar düzenlenen etkinliğin değerli ve verimli olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi ve Vehbi Vakkasoğlu'na teşekkür etti.

Eğitimci ve Yazar Vehbi Vakkasoğlu, programla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu sene pek çok şehirde hemşehrimiz Necip Fazıl'ı andık. Ancak benim için Necip Fazıl'ı Maraş'ta anmak ayrı bir önem taşıyor. Eğer bugün birçok neslin kalemi varsa, dili konuşma cesaretiyle doluysa, bunu Necip Fazıl'a borçluyuz. O, bize yazma tutkusunu ve konuşma cesaretini verdi. Necip Fazıl'ın doğumunun 120. yılı dolayısıyla böyle bir program düzenlemek ise ayrı bir zarafet ve incelik. Bu etkinliği düzenleyenlere teşekkürlerimi iletiyorum," şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.