Kahramanmaraş'ta Edebiyatın Kayıpları Anıldı: Şiir ve Edebiyat Günleri

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri'nde, kaybettiğimiz yazar ve şairler anıldı. Başkan Güngör, şehri "şiir ve edebiyatın başkenti" yapmış isimlere teşekkür etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 19:58
Kahramanmaraş'ta Edebiyatın Kayıpları Anıldı: Şiir ve Edebiyat Günleri

Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında düzenlenen "Edebiyatın Kayıpları" adlı panelde, ahirete irtihal etmiş yazar ve şairler anıldı. 4. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleniyor ve çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Serdar Yakar, Kadriye Kırdök, Ali Büyükçapar, Enver Çapar, Doğan Arık, İbrahim Gülsu, Mehmet Yaşar ve İsmail Göktürk gibi değerli isimlerin katılımıyla, edebiyat dünyasından ayrılan şair ve yazarlar anıldı.

kahramanmarasta-edebiyatin-kayiplari-siir-ve-edebiyat-gunleri.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programda yaptığı konuşmada, şehrin geçmişine ve geleceğine vurgu yaparak, "Bu şehrin söyleyecek sözü var. Ecdadımıza, geleceğimize ve insanlığa sözümüz var. Şiir ve edebiyat alanındaki değerimizi ulusal ve uluslararası düzeyde daha tanınır hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri'nde, kaybettiğimiz yazar, şair ve düşünce insanlarımızı anmak, onlara teşekkür etmek ve minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla bir araya geldik" dedi. Başkan Güngör, özellikle şehre "şiir ve edebiyatın başkenti" unvanını kazandıran isimlere teşekkür ederek şükranlarını sundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.