Bilgileri Kahramanmaraş Depreminde Ağır Hasar Alan Araçlarla Değiştirilen 16 Otomobil Ele Geçirildi

Konya'da depremde hasar gören araçların bilgileri kullanılarak trafiğe sürülen 16 otomobil ele geçirildi. Vali Özkan, güvenlik ve suçla mücadeledeki kararlılıkla ilgili bilgi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2023 19:58
Bilgileri Kahramanmaraş Depreminde Ağır Hasar Alan Araçlarla Değiştirilen 16 Otomobil Ele Geçirildi

Konya'da, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ağır hasar alan araçların bilgileri kullanılarak değiştirilen 16 otomobil ele geçirildi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul ile birlikte AFAD İl Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Vali Özkan, kentteki güvenlik çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Huzur şehri Konya hedefimizi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Tarihi, kültürü, hoşgörüsü ve değerleriyle medeniyet şehri Konya, en yaşanabilir şehirlerden biridir. Hemşehrilerimizin daha güvenli bir şekilde yaşamaları için özveriyle çalışıyoruz." dedi.

konyada-bilgileri-depremde-agir-hasar-alan-araclarla-degistirilen-16-otomobil-ele-gecirildi.webp

Özkan, özellikle deprem bölgesinde ağır hasar gören araçlarla ilgili ülke genelinde yapılan çalışmalara dikkat çekerek, "Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören araçların bilgileriyle hileli bir şekilde trafiğe çıkartıldığına dair ülke genelinde operasyonlar yapılmaktadır. İlimizde de bu kapsamda toplamda 16 araç ele geçirilmiştir. Bu araçların 15'inin yurt dışından sokulduğu değerlendirilmektedir. Deprem bölgesindeki araçların yerine sahtekârlıkla piyasaya sürülmesine yönelik ciddi bir çalışma yaptık." şeklinde konuştu.

Vali Özkan, suçla mücadele kapsamında kasım ayında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1075 kişinin yakalandığını, 119 şüphelinin tutuklandığını belirterek, organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini ve geçen ay yapılan operasyonlarda 49 şüphelinin yakalandığını ifade etti.

Sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara da değinen Özkan, 12 hesabın tespit edilerek adli makamlara bildirildiğini söyledi. Ayrıca, trafik güvenliği denetimlerinde 247 bin 106 araç sürücüsünün kontrol edildiğini ve kurallara uymayan sürücülere karşı adli ve idari işlemler uygulandığını belirtti. 20 bin 573 aracın ise trafikten men edildiğini açıkladı.

Vali, bölücü terör örgütlerine, FETÖ'ye, nitelikli dolandırıcılığa, silah kaçakçılığına ve uyuşturucu satıcılığına yönelik operasyonların da hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, kamu güvenliği ve vatandaşların huzuru için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.