Başkan Görgel: Kahramanlık duygumuzu yeşil sahalarda yeniden gösteriyoruz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası’nı yakından takip etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2024 15:40
Başkan Görgel: Kahramanlık duygumuzu yeşil sahalarda yeniden gösteriyoruz

Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası’na katılan Başkan Görgel, “Güreşi sadece bir spor olarak düşünmemek lazım. Güreş, Kahramanmaraş’ımızın kültüründe, özünde, örfünde ve âdetinde çok önemli bir yere sahip. Kahramanlık duygumuzu bugün yeşil sahalarda bir kez daha gösteriyoruz” dedi.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu destekleriyle Hartlap Mahallesi’nde düzenlenen şampiyonayı takip edenler arasında; Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon ve Miraç Akbulut, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Hopur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ve sporseverler de yer aldı. 28 şehirden 553 güreşçinin katıldığı şampiyona kıyasıya müsabakalara sahne oldu.

GÜREŞ ŞAMPİYONASINA KAHRAMANMARAŞ DAMGA VURDU

19. Hartlap Bekir Böke Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda başpehlivan, Muhammet Enes Bandırma oldu. Şampiyonayı İsa Gönen 2’nci, Adem Uzun ise 3’üncü olarak tamamladı. Takım halinde ise Kahramanmaraş birinci olurken, Ankara ikinci, İstanbul ise üçüncü oldu. Şampiyona, ödül töreninin ardından sona erdi.

“GÜREŞ, ŞEHRİMİZDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Festivalde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Öncelikle Kahramanmaraş olarak bu tür organizasyonları özlediğimizi ve çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan şehrimizde hep birlikte yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bugün de bu noktada çok önemli bir organizasyon düzenleniyor. Daha önce şampiyonluk yaşamış, güreşe hayatını adamış sporcularımız şehrimizde kıyasıya mücadele veriyor. Güreşi sadece bir spor olarak düşünmemek lazım. Güreş, Kahramanmaraş’ımızın kültüründe, özünde, örfünde ve âdetinde çok önemli bir yere sahip. Kahramanlık duygumuzu bugün yeşil sahalarda bir kez daha gösteriyoruz. Hanifi Toptaş başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.