Şimşirin faydaları nelerdir? Şimşir neye iyi geliyor?
Şifalı bitkilerden Şimşir, Şimşir nasıl kullanılmalı, Şimşir faydaları Şimşir nedir?
Latince Adı: Buxus sempervirens.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Taze sürgünler çiçeklenme zamanında kesilip havadar yerlerde kurutulup yapraklar ayrılır.
Kurutma Usulü: Havadar binalarda.
Kullanma Usulü: 100 cc suda 5 gr kuru yaprak veya dal kaynatılıp içilir. Çiçekler de demlenerek kullanılabilir.
Kullanılan Kısımlar: Kuru taze dal ve yapraklar, çiçekler ve meyveler.
Şifası: İdrar söktürücü, romatizma, gut, kan temizleyici, terletici, müshil, karaciğer rahatsızlıkları, safra kesesi rahatsızlıkları, ishalli zehirlenmelerde, solunum bozuklukları, akciğerler, kan toplanmasında kullanılır. Kerestesi çeşitli ağaç işlerinde kullanılır.
Zehirlilik Durumu: Zehirlidir.
Çeşitleri: 8 çeşidi vardır.
Yetişme Ortamı: Ormanlık alanlarda, park ve bahçelerde yetiştirilir. Uzun ömürlüdür.
Uyarılar: Korunmaya alınmalıdır.
Muhteviyatı: Uçucu yağ, sakızlı maddeler, flavonlar, glikozitler, alkoloidler vs.
Not: Odundan yapılan yongaların kaynatılmasıyla elde edilen sıvı, saç çıkarıcı olarak losyon şeklinde kullanılır.
Kaynak: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.