Tarhunun faydaları nelerdir? Tarhun neye iyi geliyor? (Tarhun Yalancı)
Şifalı bitkilerden Tarhun, Tarhun nasıl kullanılmalı, Tarhun faydaları Tarhun nedir?
Latince Adı: Artemisia lactiflora.
Diğer Adları: Şeker Otu, seherin otu.
Hasat Zamanı ve Şekli: Bitki yeşil dönemde iken her zaman hasat edilip kuru veya yeşil olarak kullanılabilir. Hakiki Tarhun (A.dracunculus) a gör daha keskin kokuludur.
Kurutma Usulü: Gölgede.
Kullanma Usulü: 1 tutam kuru bitki 1 bardak su ile kaynatılıp içilir. Az miktarda salatalara karıştırılır. Baharat olarak da kullanılabilir. Bazı bölgelerde zararlı yabani ot olarak telakki edilmektedir.
Kullanılan kısımlar: Yeşil aksam.
Şifası: Gaz giderici, iştah açıcı, ferahlatıcı, sancı giderici.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: Pelin ailesindendir.
Yetişme Ortamı: Nemli ortamlar. Rizomları ilr çoğalır.
Uyarılar: Fazla kullanılmamalıdır.
Muhteviyatı: Uçucu yağ, tanen, acı maddeler vs.
Kaynak: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.