Tarhunun faydaları nelerdir? Tarhun neye iyi geliyor? (Tarhun Hakiki)
Şifalı bitkilerden Tarhun, Tarhun nasıl kullanılmalı, Tarhun faydaları Tarhun nedir?
Latince Adı: Artemisia dracunculus.
Diğer Adları: Estragon, dragon, serpantin.
Hasat Zamanı Ve Usulü: Yeşil iken biçilip taze veya kuru olarak tüketilir.
Kurutma Usulü: Gölgede
Kullanma Usulü: 100 cc Suyla bir tatlı kaşığı kuru bitki haşlanıp demlenir. Günde üç kez birer bardak içilir. Toz halinde baharat olarak, taze iken yemeklere çeşni vermek amacıyla konur. Az tuz ile karıştırılıp salçalı ekmek üzerine veya tostlara, pirzola ve köftelere serpilir.
Kullanılan Kısımlar: Yapraklar.
Şifası: İştah açıcı, idrar söktürücü, gaz çıkarıcı, hazmı kolaylaştırıcı, kabız, bağırsak kurtlarını düşürücü, yemeklere koku ve tat verici olarak kullanılmaktadır.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: Yerli ve avrupa türleri vardır.
Yetişme Ortamı: Gaziantep ve Erzurum ile Orta Anadolu’da bazı yerlerde yetiştirilir. Her yerde yetişebilir. Çelik ve kökten ayırma ile çoğaltılabilir.
Muhteviyatı: Acı madde, uçucu yağ, tanen.
Kaynak: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.