Tarhunun faydaları nelerdir? Tarhun neye iyi geliyor? (Tarhun Hakiki)

Şifalı bitkilerden Tarhun, Tarhun nasıl kullanılmalı, Tarhun faydaları Tarhun nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2024 13:22
Tarhunun faydaları nelerdir? Tarhun neye iyi geliyor? (Tarhun Hakiki)

Latince Adı: Artemisia dracunculus.

Diğer Adları: Estragon, dragon, serpantin.

Hasat Zamanı Ve Usulü: Yeşil iken biçilip taze veya kuru olarak tüketilir.

Kurutma Usulü: Gölgede

Kullanma Usulü: 100 cc Suyla bir tatlı kaşığı kuru bitki haşlanıp demlenir. Günde üç kez birer bardak içilir. Toz halinde baharat olarak, taze iken yemeklere çeşni vermek amacıyla konur. Az tuz ile karıştırılıp salçalı ekmek üzerine veya tostlara, pirzola ve köftelere serpilir.

Kullanılan Kısımlar: Yapraklar.

Şifası: İştah açıcı, idrar söktürücü, gaz çıkarıcı, hazmı kolaylaştırıcı, kabız, bağırsak kurtlarını düşürücü, yemeklere koku ve tat verici olarak kullanılmaktadır.

Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.

Çeşitleri: Yerli ve avrupa türleri vardır.

Yetişme Ortamı: Gaziantep ve Erzurum ile Orta Anadolu’da bazı yerlerde yetiştirilir. Her yerde yetişebilir. Çelik ve kökten ayırma ile çoğaltılabilir.

Muhteviyatı: Acı madde, uçucu yağ, tanen.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.