Tarla Sarmaşığının faydaları nelerdir? Tarla sarmaşığı neye iyi geliyor?
Şifalı bitkilerden Tarla sarmaşığı, Tarla Sarmaşığı nasıl kullanılmalı, Tarla Sarmaşığının faydaları Tarla Sarmaşığı nedir?
Latince Adı: Convolvulus arvensis.
Diğer Adları: Kuzu sarmaşığı.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Yaz mevsimlerinde toprak üstü kısımları toplanıp kurutulur. Köklerinden süt elde edip kullanılır.
Kurutma Usulü: Kuru havadar binalarda.
Kullanma Usulü: Sütü yalanır. Katı sakız çiğnenir. Kuru yapraktan 1 çay kaşığı 1 bardak suda kaynatılır 2 günde içilir. Doğu bölgelerinde ayran aşı yemeğine taze yapraklar atılıp sebze olarak pişirilir. Yemeğe güzel bir tat verir.
Kulllanılan Kısımlar: Toprak üstü kısımlar, sütü.
Şifası: Kabızlık giderici, ishal yapıcı, yumuşatıcı, idrar söktürücü etkileri vardır. Prostat, mesane iltihabında etkilidir.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: Bazı yöresel çeşitleri vardır.
Yetişme Ortamı: Boş tarlalarda bulunur.
Uyarılar: Aşırı süt kullanılmamalıdır.
Muhteviyatı: Reçine, glikozitler, A-C vitaminleri, glikoz, sakızlı maddeler, konvolvulin, kversetin, kempferol, kefane asitleri, metileskuletin, kanı pıhtılaştıran terkipler vs.
Not: Sütünün bağırsak kurtlarını düşürücü etkisi vardır.
Kaynak: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.