Tarçının faydaları nelerdir? Tarçın neye iyi geliyor?
Şifalı bitkilerden Tarçın, Tarçın nasıl kullanılmalı, Tarçın faydaları Tarçın nedir?
Latince Adı: Cinnamomi cassiace-C.zeylanicum.
Diğer Adları: Darçın
Hasat Zamanı Ve Usulü: Yaz mevsiminde toplanır.
Kurutma Usulü: Güneşte.
Kullanma Usulü: 100 cc Suda 5 gr demlenip günde 3 bardak içilir. Yağı şeker üzerine 5 damla damlatılıp yenir.
Kullanılan Kısımlar: Kabuk, meyve, uçucu yağ.
Şifası: Gaz söktürücü, iştah açıcı, cinsel gücü arttırıcı, sindirim sistemini uyarıcı, kalb atışlarını hızlandırıcı, melankoli, dolaşım sistemini düzenleyici, nefes darlığında faydalı, ishali kesici, bağırsak parazitlerini düşürücü, adet söktürücü, vücut ısısını yükseltici, antiseptik ve baharat olarak kullanımı hayli yaygındır. Bazı tatlı ve içeceklerde koku verici olarak kullanılır.
Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.
Çeşitleri: Çin tarçını-Seylan tarçını
Yetişme Ortamı: Tropik Güneydoğu, Asya
Uyarılar: Yağının aşırı dozda kullanılması mideyi tahriş eder.
Muhteviyatı: Tanen, uçucu yağ. (sinnamik aldehit,ögenal)
Not: Uçucu yağından diş macunlarında, parfümleri sanayinde faydalanılır.
Kaynak: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.