Şerbetçi Otunun faydaları nelerdir? Şerbetçi Otu neye iyi geliyor?
Şifalı bitkilerden Şerbetçi Otu, Şerbetçi Otu nasıl kullanılmalı, Şerbetçi Otu faydaları, Şerbetçi Otu nedir?
Latince Adı: Humulus lupulus.
Diğer Adları: Maya otu, bira otu, ömer otu, sarı sarmaşık, bira çiçeği, bira mayası.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Yaz sonunda toplanan çiçek tozları kurutulup, depolanır.
Kurutma Usulü: Gölgede, fırınlarda. (40 C)
Kullanma Usulü: 1 lt suda 50 gr kuru şerbetçi otu kaynatılıp günde 3 kez 1 er çay bardağı içilir. Toz olarak günde 2 gr alınabilir. Kuru bitkiden uykusuzluktan şikayet edenlere yastık yapılır.
Kullanılan Kısımlar: Çiçek durumları.
Şifası: Yatıştırıcı, iştah açıcı, terletici, idrar arttırıcı, ateş düşürücü, ağrı dindirici, sinirsel durumları düzeltici, cinsel gücü azaltıcı, prostat iltihaplarını giderici, sarılık hastalığına (tentür) erken boşalmayı önleyici (düşük dozda), hayvanlarda su toplanmasına karşı da kullanılır.
Zehirlilik Durumu: Hafif zehirlidir.
Çeşitleri: Yabani ve kültür çeşitleri vardır.
Yetişme Ortamı: Dere boyu ve nemli vadilerdeki çalılıkların arasında sarılıcı olarak ve özel bahçelerde yetişir.
Uyarılar: Yüksek dozda kullanıldığında kusturucu etkisi görülür. Bulantı yapar.
Muhteviyatı: Uçucu yağ, reçin, lupulon, humulon, mum, acı maddeler, asitler tanen, reçine vs.
Kaynak: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.