Kahramanmaraş'ta "Türk mutfağı haftası" kapsamında program düzenlendi

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, sürdürülebilirlik ve kültürel zenginlik temasıyla Türk mutfağının kökenlerini ve çeşitliliğini vurgulandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2024 10:25
Kahramanmaraş'ta "Türk mutfağı haftası" kapsamında program düzenlendi

Kahramanmaraş'ta, "Türk Mutfağı Haftası"nın açılışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlenen etkinlik, "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız" temasıyla gerçekleştirildi.

Yöresel ürünlerle zenginleştirilen kahvaltı programıyla başlayan etkinlikte, Türk mutfağının tarihsel gelişimi ve kültürel etkileşimler üzerine bilgilendirme yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, yaptığı konuşmada Türk mutfağının kökenlerinden saraya kadar uzanan geniş bir yelpazede çok kültürlü bir sentez olduğunu vurguladı. Ayrıca, Selçuklu ve Osmanlı saraylarında gelişen yeni tatların Türk mutfağının evriminde önemli bir rol oynadığını belirtti.

Küçükdağlı, Türk mutfağının çeşitliliği ve damak tadına uygunluğunun yanı sıra, sağlıklı ve dengeli beslenmeye katkı sağlayacak örnekler içerdiğini ifade etti. Türk mutfağının ekolojik ve kültürel açıdan sürdürülebilir bir yapıya sahip olduğunu da vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.