Sanatın kalbi Kahramanmaraş'ta atacak: 2. Akdeniz Bienali heyecanı!

Akdeniz Bienali, 15 Nisan-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında düzenlenecek. Sanatçılar, kültür zenginliğini eserleriyle buluşturacak. Kaçırmayın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2024 17:14
Sanatın kalbi Kahramanmaraş'ta atacak: 2. Akdeniz Bienali heyecanı!

15 Nisan-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında Kahramanmaraş, Mersin, Adana, Osmaniye, Afşin ve Tarsus'ta düzenlenecek olan 2. Akdeniz Bienali için hazırlıklar başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Afşin Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Antakya Belediyesi ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin iş birliği ve desteğiyle gerçekleşecek kültür sanat etkinliklerinde, Akdeniz Havzası'ndan sanatçılar da eserleriyle yer alacaklar.

Bienalin küratörlüğünü üstlenen Uluslararası Çağdaş Sanatlar Küratörleri Birliği üyesi İtalyan yazar Vittorio Urbani, Kahramanmaraş'taki tarihi mekanlar ile UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Afşin'deki Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde incelemelerde bulundu.

Urbani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek yıl düzenlenecek bienalin programı için saha çalışması yaptıklarını belirtti.

Sanatın gençler için hem bir bilgi kaynağı hem de ilham olması gerektiğinin altını çizen Urbani, şunları söyledi:

"Şu anda bulunduğumuz Eshab-ı Kehf Külliyesi ve Yediuyurlar Mağarası, etkileyici mimarisiyle gerçekten ilham verici bir yer. Aynı zamanda, Afşin ve çevresi için potansiyel bir sanat alanı olabilecek iyi bir örnek olması, tarihi, dini, ekonomik ve efsaneleri bir araya getiriyor. Eğitim, tüm toplumlar için önemlidir. Sanat, sadece zenginlerin evlerini süslemek için değil, eğitimle ilgili bir konudur. Teorik olarak iyileşme süreci, sanatla gerçekleşebilir. Sanat, ekonomiye, hatta turizme katkıda bulunabilir ve daha da önemlisi gençlere bilgi ve ilham verebilir; ki bu son derece önemlidir."

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Aydan Dirik, 2023 yılında Çukurova bölgesinde düzenlenen ilk bienalin kültür ve sanat etkinlikleri açısından başarılı olduğunu belirtti.

Dirik, gelecek yılın bienali için hazırlıklara başladıklarını ve Akdeniz ülkelerinden katılımla etkinliklerin uluslararası boyutta olacağını vurguladı.

Eshab-ı Kehf Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bekir Sıtkı Can da kültür sanat etkinliklerinin tarihi mekanın tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.