Kahramanmaraş'ta Şiir Rüzgarı: Hayati İnanç'ın Söyleşisi Unutulmaz Anlar Sundu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kasım Kültür Sanat Sezonu'nda Hayati İnanç'ın katılımıyla düzenlenen etkinlikte, 'Hayata Şiirden Bakmak' konulu söyleşiye büyük ilgi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2023 10:50
Kahramanmaraş'ta Şiir Rüzgarı: Hayati İnanç'ın Söyleşisi Unutulmaz Anlar Sundu

Kasım Kültür Sanat Sezonu'nun kapanış etkinliği olarak düzenlenen "Hayata Şiirden Bakmak" başlıklı söyleşi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi ve yazar Hayati İnanç konuk olarak katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, şehir sakinleri büyük bir ilgi gösterdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleriyle tiyatrodan söyleşiye, okur-yazar buluşmalarından konferanslara kadar çeşitli programlarla şehirdeki kültür sanat dostlarını bir araya getirme çabasını sürdürüyor.

kahramanmarasta-hayati-inanc-soylesisine-yogun-ilgi.jpg

Kasım Kültür Sanat Sezonu'nun son etkinliğinde Yazar Hayati İnanç'ın katılımıyla düzenlenen söyleşi, edebiyatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Etkinlik, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşti ve salondaki katılımcılar, yazarın konuşma tarzı ve ele aldığı konular nedeniyle büyük bir alkışla karşılandı. Programın düzenlenmesine katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve Yazar Hayati İnanç'a teşekkürlerini ileten katılımcılar, etkinliğin başarılı geçmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.

Söyleşi sırasında konuşan Yazar Hayati İnanç, Kahramanmaraş'ın zengin kültür birikimine vurgu yaparak, şehri "şairlerin şehri" olarak tanımladı. Geçmişte Dulkadiroğulları Beyliği'ne ev sahipliği yapan bu muazzam şehrin, derin bir tarihi geçmişi olduğunu belirtti. İnanç, "Burada bulunmak her zaman benim için heyecan verici olmuştur. Büyük bir felaketin ardından insanlarımız hala yaralı. Eğer onların üzüntülerini hafifletebilirsek, kendimizi bahtiyar sayacağız. Davetleri için Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.