Kahramanmaraş Depremzedelerine Destek: 40 Bin Öğrenciye Eğitim Desteği Açıklandı!

Depremden etkilenen 5 ildeki özel okullarda öğrenim gören 40 bin öğrenciye eğitim desteği sağlanacak. Toplam 18 milyon lira destek verilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2023 16:29
Kahramanmaraş Depremzedelerine Destek: 40 Bin Öğrenciye Eğitim Desteği Açıklandı!

Kahramanmaraş depremleri sonrasında zarar gören dört il ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda eğitim gören 40 bin öğrenciye yönelik eğitim ve öğretim desteği sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Hazine-Maliye Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için yapılan duyuruya göre, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören veya görecek olan öğrencilere destek verilecek.

Tebliğe göre, söz konusu bölgelerdeki okul öncesi eğitim kurumlarındaki 4 bin öğrenciye 12 bin 800 lira, ilkokul öğrencilerine 15 bin 400 lira, ortaokul öğrencilerine 18 bin lira ve liselerdeki öğrencilere 18 bin lira destek sağlanacak.

Toplamda 40 bin öğrencinin yararlanacağı bu destek, ilgili kılavuzda belirtilen ölçütler doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Bu kılavuzda, il, öğrenci sayısı, okul türleri ve seçim kriterleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alınacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.