Kahramanmaraş'ta Sanat Rüzgarı Esti: 1. Akdeniz Bienali Sergisi Son Buldu!

Afşin'de düzenlenen "1. Akdeniz Bienali" resim sergisi, Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde sona erdi. UNESCO listesindeki mekânda 5 bin ziyaretçiyi ağırlayarak kültür ve sanatın buluşma noktası oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Kasım 2023 16:25

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki "1. Akdeniz Bienali" kapsamında düzenlenen resim sergisi, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde gerçekleşen bir sanat şöleniyle sona erdi.

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın öncülüğünde, Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Afşin Belediyesi, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın destekleriyle 17 Ekim'de başlayan sergi, 6 hafta boyunca yaklaşık 5 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, basına yaptığı açıklamada, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Güven, etkinliğin, 6 Şubat depremleri sonrasındaki travmanın atlatılmasına katkı sağladığını belirterek, önümüzdeki yıl düzenlenecek müzik bienaline ev sahipliği yapma arzularını ifade etti.

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı'nın resim sergisi etkinlik temsilcisi Serpil Donbaloğlu da "1. Akdeniz Bienali" kapsamında 8 farklı şehirde gerçekleşen etkinliklere vurgu yaparak, kültür ve sanat etkinlikleriyle bölgenin tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Eshab-ı Kehf Külliyesi'nde sergilenen eserleri 5 bin kişinin ziyaret ettiğini hatırlatan Donbaloğlu, dünyaca ünlü sanatçıların yanı sıra yerel ve genç sanatçıların eserlerini bir araya getirerek hem maddi hem de manevi anlamda zengin bir sunum hazırladıklarını kaydetti. Donbaloğlu, emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.