Yapılan 100 Deprem Konutu Ücretsiz Tahsis Edilecek!

Şahinbey Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde ailesini kaybeden yetimlere 100 ücretsiz konut tahsis ediyor. Japonya mimarisinden ilham alınan evlerde eşya desteği sağlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2023 14:00
Yapılan 100 Deprem Konutu Ücretsiz Tahsis Edilecek!

100 deprem konutu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ailesinden bir bireyi kaybeden ve yetim kalanlara ücretsiz olarak tahsis edilecek. Şahinbey Belediyesi, Mavikent Mahallesi'nde Japonya ev mimarisinden esinlenilen 64 metrekarelik çelik konstrüksiyonlu evler inşa ederek, ev eşyası desteği sağlayacak. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, projenin depremlerden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

gaziantepte-yetimler-icin-yapilan-100-deprem-konutu-ucretsiz-tahsis-edilecek.jpg

Tahmazoğlu, "Yetim ailelere yönelik olarak 100 adet tek katlı, 64 metrekarelik konutumuzu tamamladık. Şimdi özellikle en ihtiyaç sahibi yetim aileleri seçip, evleri ücretsiz olarak tahsis edeceğiz. Evlerin tapuları Şahinbey Kaymakamlığına teslim edilecek. Evler, Japonya'daki ev mimarisinden esinlenilen ve 64 metrekare oturum alanına sahip, her iki tarafında yeşil alan bulunan kibar konutlar. Ayrıca, doğalgazlı ve kombili evlerin içerisinde gerekli eşyalar bulunacak. Yetim aileler, herhangi bir ücret ödemeden bu evlerde kalabilecekler. Ailelerin ihtiyaçlarına destek olarak, burada huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Başkan Tahmazoğlu, evlerin 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını ve önümüzdeki haftadan itibaren ailelerin bu konutlara yerleştirilmeye başlanacağını belirtti. Her bir evin ayrı ayrı bahçelerle çevrili olduğunu ve içerisinde normal bir dairede olması gereken tüm özelliklere sahip olduğunu vurgulayarak, Japonya'nın en büyük evinin 60 metrekare olduğunu, ancak bu konutların 64 metrekarelik genişliğiyle dikkat çektiğini ifade etti. Tahmazoğlu, vatandaşların huzur içinde yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını ve projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmiş olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.