Kahramanmaraş'ta KAÇSAM'da çocuklar deprem psikolojisini atlatma fırsatı buluyor

KAÇSAM, çocuklara eğlenceli bir öğrenme ortamı sunarak el becerilerini geliştiriyor ve sosyalleşmelerine katkı sağlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2024 15:03
Kahramanmaraş'ta KAÇSAM'da çocuklar deprem psikolojisini atlatma fırsatı buluyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk Sanat Merkezi'nde (KAÇSAM) eğitimler coşkuyla devam ediyor. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nin yanındaki KAÇSAM Kurs Merkezi'nde, 5 ila 13 yaş arası çocuklar için Masal Saati, Yaratıcı Drama, Akıl ve Zekâ Oyunları, Satranç ve Hızlı Okuma atölyelerinde uzman eğitmenler tarafından eğitimler sunuluyor. Toplam bin 350 çocuk, el becerilerini geliştiriyor, yeni hobiler ediniyor ve aynı zamanda sosyalleşme fırsatı buluyor.

KAÇSAM, farklı yaş gruplarına yönelik kesintisiz kültür ve sanat faaliyetlerini sürdürerek, çocuklara eğlenceli ve öğretici bir ortam sunuyor. Eğitimlerin son haftasına gelinmiş olup, ardından Kahramanmaraş Çocuk Sanat Merkezi, yeni döneminde yeni kursiyerlerle eğitimlere devam edecek.

kacsam-4.jpg

Dilek Koltek, KAÇSAM'da Satranç Antrenörü olarak görev yapıyor ve şunları dile getiriyor: "Amacımız çocuklara sadece satranç eğitimi vermek değil, onları güzel bir geleceğe hazırlamak. Burada eğlenerek öğreniyorlar ve aynı zamanda çeşitli oyunlar oynayarak zamanlarını verimli ve keyifli bir şekilde geçiriyorlar. KAÇSAM, çocukların deprem psikolojisini atlatmalarına ve sosyalleşmelerine de yardımcı oluyor."

KAÇSAM'ın Satranç Atölyesi'nden bir kursiyer olan Nimet Nur Kavgacı, "Burada satranç öğrenme fırsatı buldum ve aynı zamanda sosyalleşme imkânı elde ettim. Eğitimler çok eğlenceli geçiyor" derken, diğer bir kursiyer Emin Hocaoğlu, "KAÇSAM'da kendimi geliştirme fırsatı buldum ve yarışmalara katılmak istiyorum" diye konuşuyor.

Masal Saati öğrencisi Durdu Burak Kaplan, "Arkadaşlarımızla oyunlar oynuyoruz, resim çiziyoruz ve masallar dinliyoruz. Hep birlikte keyifli zaman geçiriyoruz" derken, diğer bir öğrenci Umut Kuzey Göz, "Yeni arkadaşlar edindim ve onlarla vakit geçirmeyi çok seviyorum" ifadelerini kullanıyor. Ömer Asaf Kayışlı ise, "KAÇSAM'da olmaktan çok mutluyum ve arkadaşlarımla oyun oynamayı seviyorum" diye ekliyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.