Dulkadiroğlu'nun tarihine ışık tutacak restorasyon çalışmaları başlıyor!

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Akpınar, tarihi konakları restore ederek ilçenin kültür mirasını geleceğe taşımayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2024 12:21
Dulkadiroğlu'nun tarihine ışık tutacak restorasyon çalışmaları başlıyor!

Asrın felaketinde ağır yara alan Dulkadiroğlu'nun tarihi yapılarına vurgu yapan Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, ilçenin geleceğini inşa ederken tarihi eserleri koruyacaklarını belirtti.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, büyük depremde yıkılan ve onarım çalışmaları devam eden tarihi konaklarda incelemelerde bulundu. Akpınar, belediyeye ait bu tarihi konakların yeniden hizmete sunulacağını ifade etti.

DULKADİROĞLU’NUN ZENGİN TARİHİ ÖNE ÇIKMALI

Tarihi konakların onarımının kültürel mirasın korunması ve geleceğe aktarılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akpınar, şöyle konuştu: "Dulkadiroğlu, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Tarihi konaklarımız, geçmişin izlerini taşıyan ve her biri kendi içinde birer hikaye barındıran değerli yapılardır. Bu yapıları restore ederek, ilçemizin ruhunu, kültürünü ve tarihini yeniden canlandırıyoruz.”

nsrt2214.jpg

ASRIN FELAKETİ TARİHİ YAPILARI DERİNDEN ETKİLEDİ

Felaketin ilçenin tarihi dokusunu derinden etkilediğini belirten Akpınar, şunları söyledi: “Depremin ardından başlattığımız restorasyon çalışmaları ile tarihi yapılarımızı eski görkemine kavuşturmayı amaçlıyoruz. Yerel ve ulusal desteklerle, Dulkadiroğlu’nun tarihi dokusunu koruyarak gelecek nesillere aktaracağız.”

TURİZM POTANSİYELİMİZİ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ

Onarım çalışmalarının tamamlanmasıyla tarihi konakların ilçenin turizm potansiyelini artıracağını ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacağını belirten Akpınar, "Dulkadiroğlu’nu tarihi ve turistik açıdan cazibe merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Geçmişimize sahip çıkarken geleceğimizi de inşa ediyoruz," dedi. Akpınar, emeği geçen ekip arkadaşlarına ve destek veren halka teşekkür ederek, "Dulkadiroğlu’nun tarihi konakları, geçmişten aldığımız güçle geleceğe ışık tutmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.