Kahramanmaraş’a Katar’dan 2 milyon Riyali hibe desteği

Katar Hayır Derneği, Kahramanmaraş'ta 16 iş yeri içeren Ayakkabı İmalat Sitesi kurmak için 2 milyon Katar Riyali hibe sağladı. Depremden etkilenen üreticiler modern tesislere kavuşacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2024 16:05
Kahramanmaraş’a Katar’dan 2 milyon Riyali hibe desteği

Katar Hayır Derneği ve Kahramanmaraş Valiliği arasında, şehirde Ayakkabı İmalat Sitesi kurulması amacıyla bir hibe desteği anlaşması imzalandı.

6 Şubat 2023 depremlerinde iş yerleri hasar gören ayakkabı üreticileri için Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından yapılan başvuru üzerine, Katar Hayır Derneği'nden Kahramanmaraş'a 2 milyon Katar Riyali tutarında hibe sağlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Katar Hayır Derneği'nin 6 Eylül 2023 tarihinde imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, yeni sanayi bölgesinde her biri 75 metrekare olan 16 iş yeri inşa edilecek.

Vali Yardımcısı Emre Cebeci ve Katar Hayır Derneği Türkiye Temsilcisi Karam Aly tarafından imzalanan anlaşma doğrultusunda, deprem sonrasında konteynerlerde ve zor koşullarda üretim yapan ayakkabı imalatçıları, daha modern ve geniş iş yerlerine kavuşacak.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.