Yer Fıstığının faydaları nelerdir? Yer Fıstığı neye iyi geliyor?

Şifalı bitkilerden Yer Fıstığı, Yer Fıstığı nasıl kullanılmalı, Yer Fıstığı faydaları Yer Fıstığı nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2024 12:34
Yer Fıstığının faydaları nelerdir? Yer Fıstığı neye iyi geliyor?

Latince Adı: Arachis hypogaea.

Diğer Adları: Amerikan fıstığı.

Hasat Zamanı Ve Şekli: Bitkinin toprak kısımları sarardıktan sonra sökülüp temizlenip kurutulur.

Kurutma Usulü: Güneşte.

Kullanma Usulü: Yağı çıkarılır. Tohumlar (iç fıstık) kavrularak toz halinde dövülerek veya çerez olarak tüketilir.

Kullanılan Kısımlar: Tohumlar.

Şifası: Yağı yumuşatıcıdır. Meyveleri (fıstık içi), kuvvet verici (bal veya kuru üzüm ile dövülerek)

Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.

Yetişme Ortamı: Ilıman iklimler.

Uyarılar: Aşırı tüketenlerde zona, sivilce ekzema görülebilir.

Muhteviyatı: Yağ, arankin, olein, lignoserin, palmitin, stearin, gliserit, linol, albümin, Na, Ca, Mg, Fe, P vitaminleri, arakin, kolin, betain bulunur.

Kaynak: Haber Merkez

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.