Bugün hava Kahramanmaraş'ta (22 Haziran) nasıl olacak?

Kahramanmaraş'ta 22 Haziran 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2024 10:08
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (22 Haziran) nasıl olacak?

Bugün Kahramanmaraş'ta hava genellikle parçalı az bulutlu olacak. Öğle saatleri ile akşam arasında yer yer bulutlanma artabilir. Özellikle Andırın ve Göksun arasında, Tekir ve Suçatı civarına kadar uzanan bölgede yerel, kısa süreli, gök gürültülü hafif yağış geçişi bekleniyor. Aynı zamanda ilimizin orta ve güney kesimlerinde de yerel, hafif, gök gürültülü hava oluşabilir. Yıldırım riskine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Yağıştan ziyade elektrik yüklü bulutlar oluşabileceği belirtiliyor.

Sıcaklık bugün de yüksek seyredecek. Öğle sonrası ilimizin güney kesimlerinde sıcaklık 41-42 derece civarında ölçülebilir. Yarın ve pazartesi günü gündüz en yüksek sıcaklık 36-37 dereceye düşse de, diğer günlerde yeniden 40 derece civarına yükselebilir.

Güneş ışınlarının daha dik geldiği saatler olan 11.00 ile 17.00 arasında dikkatli olunması önemli. Ayrıca orman yangını riski uzun süre devam edecek, bu nedenle çok dikkatli olunmalı. Dışarıda yaşayan hayvanlar için kap içerisinde su bırakılması da gerekiyor.

Rüzgar, ilimizin büyük kısmında güney ve batıdan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.