Kahramanmaraş'ta Engelleri Kaldırmak İçin Büyükşehir Belediyesi Harekete Geçiyor!

Başkan Güngör, Dünya Engelliler Günü'nde özel programda: Engelli yaşam alanlarını genişletiyoruz, toplumsal katılım için çalışıyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2023 13:56
Kahramanmaraş'ta Engelleri Kaldırmak İçin Büyükşehir Belediyesi Harekete Geçiyor!

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör, "Engelli kardeşlerimizin yaşam alanlarını genişletmek ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, Dünya Engelliler Günü'nde özel gereksinimli vatandaşlara yönelik özel bir program düzenledi. Şairler Tepesi'nde gerçekleşen etkinlikte; Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Ali Küpeli, Türkiye Görme Engelliler Derneği (TURGED) Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak, özel gereksinimli bireyler ve aileleri bir araya geldi. Başkan Hayrettin Güngör, bireysel ilgi göstererek programa katılan herkese teşekkür etti.

kahramanmarasta-engelleri-kaldirmak-icin-buyuksehir-belediyesi-harekete-geciyor.jpg

TURGED ŞUBE BAŞKANI ÇAKMAK'TAN GÜNGÖR'E TEŞEKKÜR

Etkinlikte konuşan TURGED Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Çakmak, daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile yaptıkları görüşmelerde "Erişilebilir Kahramanmaraş"ın önemini vurgulamıştı. Çakmak, kaldırımlardan özel gereksinimli vatandaşların kullanabileceği alanlara kadar birçok alanda gerçekleştirilen projeler için Başkan Güngör'e teşekkür etti. Çakmak, bu çabaların devam edeceğine inandıklarını belirtti ve Engelsiz Kahramanmaraş projesini örnek gösterdi.

Var Gücümüzle Çalışıyoruz Başkan Güngör, yaptığı konuşmada özel gereksinimli vatandaşlara yönelik çalışmaların artarak devam ettiğini belirtti. Güngör, "Engelli olmak doğuştan ya da sonradan olabilir. Bu nedenle hepimiz birer engelli adayıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak, engelli kardeşlerimizin yaşam alanlarını genişletmek ve toplumsal hayata katılımlarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

ENGEL BEDENLERDE DEĞİL

Başkan Güngör konuşmasının devamında, "Asıl engeller bedenlerde değil, insanın içindedir. Bugün Gazze'de binlerce masum hayat kaybediliyor; asıl engelliler, bunları göremeyenlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Engelsiz Yaşam Merkezi'nin inşası tamamlanmak üzere. Akülü sandalye dağıtımında Türkiye'nin önde gelen belediyelerinden biriyiz. Engelli vatandaşlarımızın kullanımı için en uygun toplu ulaşım aracını filomuza kattık. Ayrıca, KPSS'ye giren vatandaşlarımız için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde kurslar düzenlemeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.