Türkiye Çevre Haftası 81 İlde 'Hepimizin Bir Dünyası Var' temasıyla kutlanacak

Türkiye Çevre Haftası, "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla 81 ilde kutlanacak. Etkinlikler, çevre bilincini artırmayı ve doğayı korumayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2024 21:29
Türkiye Çevre Haftası 81 İlde 'Hepimizin Bir Dünyası Var' temasıyla kutlanacak

Türkiye Çevre Haftası, "Hepimizin Bir Dünyası Var" temasıyla 81 ilde kutlanacak. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Türkiye Çevre Haftası'nın ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün önemine dikkat çekti.

Karaaslan, çevreye duyarlı ve doğayı koruma görevini bilen bir medeniyetin temsilcileri olduklarını belirtti. Gelecek nesiller için temiz bir dünya idealiyle çalıştıklarını ifade eden Karaaslan, iklim değişikliği ve salgın gibi sorunların çevre temizliği ve doğayla uyum içinde yaşamanın önemini gösterdiğini vurguladı.

Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele ve uyum stratejilerini belirlemek için büyük bir sorumlulukla hareket ettiğini söyleyen Karaaslan, ülkenin bu süreçteki çabalarını anlattı. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmek ve dünyayı tehditlerden korumak için titizlikle çalıştıklarını ifade etti.

Son 22 yılda çevre alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Karaaslan, enerji, ulaştırma ve şehircilik gibi alanlarda çevre ve iklimi dikkate alan projeler yürüttüklerini dile getirdi. Sıfır Atık Projesi'yle atıkların geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldığını ve Mavi Bayraklı plaj sayısında dünya sıralamasında üst sıralarda yer aldıklarını belirtti.

Karaaslan, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği" ve 81 ilde gerçekleştirilen ağaçlandırma seferberliklerinden bahsetti. Ayrıca, yenilenebilir enerjide Türkiye'nin dünya ve Avrupa sıralamalarındaki yerini vurguladı.

Çevre bilincinin arttırılması ve toplumsal farkındalığın sağlanması için birey ve toplumun rolünün önemine değinen Karaaslan, Türkiye Çevre Haftası'nın ve 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün bu duyarlılığın artmasına vesile olmasını diledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.