Kurban pazarlarında bayram hareketliliği başladı

Ankara'da Kurban Bayramı öncesi hareketlilik başladı. Tarım Cebimde uygulamasıyla vatandaşlar hayvanların aşı, yaş ve cinsiyet bilgilerine kolayca ulaşabiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2024 21:29
Kurban pazarlarında bayram hareketliliği başladı

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara Bakanlığın Tarım Cebimde uygulamasını kullanmalarını önererek, "Vatandaşlar, hayvanın aşı durumunu ve yaşını gibi bilgileri bu uygulama üzerinden öğrenebilir." dedi. Kurban Bayramı yaklaşırken, başkentteki satış noktalarında yoğunluk arttı.

Altındağ’daki kurban satış yerinde faaliyet gösteren yetiştiriciler, vatandaşların pazar yerlerine genellikle hafta sonları geldiklerini ve bayram yaklaştıkça bu hareketliliğin artmasını beklediklerini belirtti.

Yetiştiriciler, büyükbaş hayvanların canlı kilo fiyatının 250 liradan başladığını ifade etti. Kurban pazarları, erken alım yapmak isteyen vatandaşların yoğun pazarlıklarına sahne oluyor.

"KURBAN SEVKİYATI İÇİN TÜM ÖNLEMLER ALINDI"

Altındağ’daki kurbanlık satış ve kesim alanında AA muhabirine konuşan Bülent Korkmaz, Tarım ve Orman Bakanlığının kurbanlık sevkiyatında ülke genelinde tüm gerekli önlemleri aldığını söyledi. İl müdürlüğü olarak, şehrin giriş noktalarında görevli veteriner hekimler ve kolluk kuvvetleriyle kontroller yaptıklarını belirten Korkmaz, belgesiz, aşısız ve küpesiz hayvanların kente girmemesi için tüm tedbirlerin alındığını kaydetti.

Korkmaz, bayram süresince bu kontrollerin devam edeceğini belirterek, "Şu an ilimizde 10 kurban pazarı kurulmuş durumda. Kurban satış noktaları ve Kurban Hizmetleri Komisyonumuzun izin verdiği geçici satış yerleri dahil 265 noktada veteriner hekimler kontrolleri yapıyor." dedi.

Hayvanların küpesi, yaşı, cinsiyeti ve hastalık durumu gibi bilgilerin veteriner hekimler tarafından detaylı şekilde kontrol edildiğini vurgulayan Korkmaz, "Bakanlığımızın 'Haysat' uygulamasıyla vatandaşlar küpe numarasını girerek hayvanın aşı durumu ve yaşı gibi bilgilere ulaşabiliyor." ifadelerini kullandı. Korkmaz, hastalık belirtisi olan hayvanların karantina noktalarına alındığını ve şu ana kadar Ankara'ya gelen hayvanlarda ciddi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

"GÖREVLİ VETERİNERLERE SORULAR YÖNELTİLEBİLİR"

Başkent genelinde 90 bin büyükbaş, 130 bin küçükbaş hayvanın bayram için pazarlarda hazır olduğunu belirten Korkmaz, "Satışlar yavaş yavaş başladı, önümüzdeki hafta bu satışların artarak devam etmesini bekliyoruz. Ankara genelinde 15 civarında kesim yeri bulunuyor. Ayrıca bayrama özel 289 geçici kesim noktasına da izin verildi. Vatandaşlar, valiliğimizin ve müdürlüğümüzün ilgili adreslerinden bu kesim noktalarına ulaşabilir ve kurbanlarını bu noktalarda kestirebilir. Pazar yerlerindeki veya geçici satış noktalarındaki veterinerlere merak ettiklerini sorabilirler." dedi.

"KURBAN SATICILARI DA UYGULAMAYI KULLANIYOR"

Bülent Korkmaz, Tarım Cebimde uygulamasının kurbanlık alacak vatandaşlar için faydalı olduğunu belirterek, "Vatandaşlar, bu uygulama ile hayvanın cinsiyeti, aşı durumu, küpesi ve yaşı gibi bilgilere ulaşabilir. Tarım Cebimde uygulamasını telefonlarına indirip kullanmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu. Uygulamanın kullanımına ilişkin broşürlerin hayvan satış yerlerine asıldığını belirten Korkmaz, kurban satıcılarının da bu uygulamadan faydalandığını ifade etti. Ayrıca, saha kontrollerinde kendilerinin de bu uygulamayı kullandığını belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.