Kayseri'de şehit olan pilotlar için tören düzenlendi

Kayseri'deki kaza sonucu şehit olan pilotlar için düzenlenen törende duygu dolu anlar yaşandı. Şehitlerin naaşları memleketlerine uğurlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2024 10:46
Kayseri'de şehit olan pilotlar için tören düzenlendi

Kayseri'de, bir eğitim uçağının kaza geçirmesi sonucu şehit olan pilotlar için bir tören düzenlendi. Şehit Hava Pilot Albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen'in naaşları, yapılan törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, Kayseri Devlet Hastanesi morgundan alınarak 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na getirildi.

Törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı ve 2. Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, belediye başkanları, kaymakamlar, rektörler ve askeri erkan katıldı.

Törende şehitlerin özgeçmişleri okundu ve Kuran-ı Kerim tilaveti sonrasında İl Müftü Vekili Cabir Çelik tarafından dua edildi.

Törenin ardından şehitlerin cenazesi, memleketlerine askeri uçakla ulaştırılmak üzere İzmir'e uğurlandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan dün eğitim uçuşu için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağının kaza geçirdiğini ve şehit olan Hava Pilot Albaylar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen'in olduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.