Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim!

Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim! Ulaştırma Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, emekliler için seyahatler artık daha uygun.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2024 15:20
Emeklilere şehirler arası otobüslerde yüzde 20 indirim!

Emeklilere şehirler arası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirim fırsatı sunulacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın "Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" adlı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık kaynaklarına göre, yönetmelikte yapılan değişikliklerle, mevcut düzenlemenin etkinliğinin artırılması, taşımacıların mevzuatı suiistimal etmesinin önlenmesi ve adil bir uygulamanın sağlanması amaçlanmıştır.

Bu düzenleme ile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan etmesi sebebiyle, emeklilere şehirler arası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirimli bilet alma imkanı sağlanmıştır.

Ayrıca yerli üretim otomobillerin asgari kapasite hesaplamalarında yüzde 50'nin üzerinde değerlendirilmesine izin verilerek, yerli otomobil kullanıcıları teşvik edilmektedir. Ticari amaçla kullanılmayan sürücü eğitim araçları için yetki belgesi alma zorunluluğu da kaldırılmıştır.

Yönetmelikte ayrıca, uluslararası eşya taşımacılığı yapacak kişiler için getirilen tecrübe şartına ilişkin belirsizlikleri gidermek için düzenlemeler yapılmıştır. Ayrıca, ticari taşıma ve nakliyat işletmelerinin asgari kapasite şartlarında da düzenlemeye gidilmiştir.

Mevzuatta yasaklanmış olan belge satışı gibi uygulamaların önlenmesi için önlemler alınmıştır. Otobüslerin bagaj kısımlarında yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin taşınmasını engellemek için müeyyideler ağırlaştırılmıştır.

Son olarak, taşımacıların aldığı yetki belgelerinin kapsamı dışında faaliyet göstermeleri durumunda, alınacak belgeler için uygulanan indirimlerin kaldırıldığı belirtilmiştir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.