Türk Kızılayı Kahramanmaraş'ta 10 bin kişiye bayram yardımı ulaşacak!

Türk Kızılayı, Kahramanmaraş'taki depremzedelere Kurban Bayramı'nda yardım elini uzatıyor. Gönüllüler ve çalışanlarla birlikte, ihtiyaç sahiplerine gıda, hijyen malzemesi ve bayramlık kıyafet desteği sağlanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2024 17:27
Türk Kızılayı Kahramanmaraş'ta 10 bin kişiye bayram yardımı ulaşacak!

Türk Kızılayı, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat 2023 depreminin ardından, Kurban Bayramı'nda şehir merkezinde yaklaşık 10 bin kişiye yardım ulaştırmayı hedefliyor. Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Edip Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram süresince özverili bir çalışma yürüterek faaliyetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Çelik, Kahramanmaraş'ta 2 bin gönüllü ile birlikte çalıştıklarını ve özellikle çocuklara bayramlık kıyafetler dağıtacaklarını vurguladı. Ayrıca, Kurban Bayramı boyunca toplumsal hizmetler merkezindeki personel ve gönüllüler aracılığıyla konteyner kentlerde bulunan ihtiyaç sahiplerini ziyaret edeceklerini ve gıda ile hijyen malzemesi dağıtımlarına devam edeceklerini söyledi.

Çelik, depremin başından beri devam ettirdikleri aşevi faaliyetlerini Kurban Bayramı'nda da sürdüreceklerini belirterek, ihtiyaç sahibi ailelere 1500 kişilik yemek dağıtacaklarını açıkladı. Ayrıca, bağışlarla topladıkları kurban vekaletlerini taze et ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere planladıklarını ifade etti.

Son olarak, Çelik, yetim ve öksüz çocuklara da bayramlık kıyafet dağıtacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.