Kahramanmaraş'ta 72 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi H Blok'a ilişkin dava yine ertelendi

Kahramanmaraş'ta depremde 72 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi H Blok davası başladı. Sanıklar müteahhitlik yapmadıklarını savunurken, müştekiler cezalandırılmalarını talep ediyor. Duruşma 11 Ekim'de.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2024 17:28
Kahramanmaraş'ta 72 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi H Blok'a ilişkin dava yine ertelendi

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi H Blok'a ilişkin dava başladı.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen olayda, Ebrar Sitesi H Blok'un yıkılması sonucu 72 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayla ilgili 7 sanığın yargılanmasına başlandı.

4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, başka dosyalardan tutuklu olup bu davada tutuksuz yargılanan Atilla Öz, Ahmet Doğan ve Tevfik Tepebaşı ile tutuksuz yargılanan Nebi K., müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar Mustafa Timurbanga, Lütfi Timurbanga ve Hüseyin N. ise duruşmaya katılmadı.

Sanıklardan Ahmet Doğan, inşaatla ilgisinin olmadığını, savcılık iddianamesinde müteahhit olarak gösterildiğini ancak müteahhitlik yapmadığını savundu. Tepebaşı da müteahhit olmadığını ve inşaat yapımında söz sahibi kişilerin teknik ekipler olduğunu öne sürdü.

Tepebaşı, "Savcı bey cezalandırılmamı talep etmiş ve beni müteahhit olarak nitelendirmiştir. Ancak kooperatif tüzüğünde müteahhit olmadığım açıkça görülmektedir. Tapu kayıtlarında mal sahibinin yönetim olduğu ve belediye inşaat ruhsatında müteahhit bölümünün boş bırakıldığı da görülmektedir. Bu anlamda yapı sahibi olarak kooperatif yazılmıştır. Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yoktur. Belediyenin inşaatı temelden itibaren denetlediğini ve kusur tespit etmediğini belirtmek isterim. 82 yaşında cezaevinde bulunuyorum ve suç işlemediğime inanıyorum. Beraatimi talep ediyorum." şeklinde savunma yaptı.

Nebi K. ise binaların sadece sıva işini yaptığını ileri sürdü.

Duruşmaya katılan tüm müştekiler, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut durumunun devamına karar vererek duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.