Kahramanmaraş'ta ormanlık alanlara girişler o tarihe kadar yasaklandı!

Kahramanmaraş Valiliği, 31 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişleri yasakladı. Ateşle yapılan faaliyetler ve ağaç yakımı da dahil olmak üzere yangın önlemleri sıkıca uygulanacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2024 17:28
Kahramanmaraş'ta ormanlık alanlara girişler o tarihe kadar yasaklandı!

Kahramanmaraş Valiliği, kentteki ormanlık alanlara 31 Ekim tarihine kadar girişlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaz mevsimi boyunca artan hava sıcaklıklarıyla birlikte ormanlık bölgelerdeki insan ve araç trafiğinin yoğunlaşması sonucu kasıtlı veya ihmal edilen davranışların orman yangınlarına neden olabileceği belirtildi.

Açıklamada il sınırları içindeki piknik alanları, mesire yerleri, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik, spor ve yürüyüş gibi faaliyetlerin serbest olduğu ancak ormanlık alanlarda mangal yakma, tüp kullanma, nargile içme gibi ateşle yapılan aktivitelerin kesinlikle yasaklandığı vurgulandı. Ayrıca, orman içi, bitişiği ve bağlantısı olmayan bölgelerde ağaç, dal veya bitki örtüsü yakmanın da yasaklandığı ve bu konuda tüm önlemlerin alınacağı ifade edildi.

Valilik, enerji nakil hatları bakımı yapan kuruluşların ormanlık bölgelerde gereken önlemleri alacaklarını, tesis ve sanayi kuruluşlarının ise yangın riskine karşı tedbir alacaklarını belirtti. Ayrıca, belediyelerin çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturarak yangın önlemlerini artıracağı ve denetimlerin sürekli olarak devam edeceği bildirildi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.