Şifalı bitkiler: Sütleğen nedir? Faydaları Nelerdir?
Şifalı bitkilerden Sütleğen, Sütleğen nasıl kullanılmalı, Sütleğen faydaları, Sütleğen nedir?
Latince Adı: Euphorbia apios, E. amygdaloides, E. helioscapia, E. hierosolymitane, E. latyris, E. biglandulosa, E. peplus, E. resinifera vs.
Diğer Adları: Sütlüce, nebluotu, şebnem, deli havuç, deli pürçek, davut çobanı, boğumlaca, Ferbiyon.
Hasat Zamanı Ve Şekli: Taze bitkinin sütü, tohumlarının ise yağı kullanılır.
Kullanma Usulü: Süt siğillere değdirilir. Yağ dahilen kullanılır.(müshil olarak) Balık yemi için dallar ezilip ekmek ve kıyma ile karıştırılır. (Balık yavruları için tehlikeli ve öldürücüdür)
Kullanılan Kısımlar: Süt ve tohum yağı.
Şifası: Müshil olarak eskiden halk arasında kullanılmıştır. Otundan balık yemi yapılır.
Zehirlilik Durumu: Zehirlidir (Kuvvetli tahriş).
Çeşitleri: Yüze yakın türleri vardır. Fıçı sütleğeni, ağaç sütleğeni, sarı vs.
Yetişme Ortamı: Kırlarda, ormanlarda, taşlık, yol kenarlarında, her yerde yetişir.
Uyarılar: Siğil dışında kullanılmamalıdır. Zehirlidir. İç organları tahriş eder.
Muhteviyatı: Nişasta, yağ, kauçuk, reçine, rezin vardır.
Kaynak: Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.