Şifalı bitkiler: Sümbül nedir? Faydaları nelerdir?

Şifalı bitkilerden Sümbül, Sümbül nasıl kullanılmalı, Sümbül faydaları, Sümbül nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2024 12:24
Şifalı bitkiler: Sümbül nedir? Faydaları nelerdir?

Latince Adı: Hyancinthus orientalis.

Diğer Adları: Zümbül.

Hasat Zamanı Ve Şekli: Soğanları sonbaharda ve ilkbahar başlangıcında sökülür.Tohumları olgunlaştığında toplanıp kurutulur.

Kurutma Usulü: Gölgede.

Kullanma Usulü: Soğanları közde veya sütle pişirilip çıbanlara sarılır. Tohumlar yenir veya kaynatılıp suyu içilir. Çiçekleri güzel kokusuyla süs bitkisidir.

Kullanılan Kısımlar: Soğan ve tohumları.

Şifası: Çıban açıcı (soğanı), iştah açıcı, bel soğukluğunu giderici, karaciğer rahatsızlıkları ve sarılık (tohumları) için halk arasında kullanılır.

Zehirlilik Durumu: Zehirli değildir.

Yetişme Ortamı: Dağlarda, park ve bahçelerde yetişir.

Muhteviyatı: Efir yağları, gentalon-1, oenantol, benzaldehit, metil efiri, alfametoksibenzol asidi, N-metilantroniol asidi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.