Kur Korumalı Mevduat bakiyesi yaklaşık 75 milyar dolar

TCMB'nin verilerine göre, Nisan ayında DDKKM stok bakiyesi 1,5 milyar dolar azalarak 72,8 milyar dolara indi. Türk Lirası KKM stok bakiyesi ise 33,7 milyar lira azalışla 65,1 milyar liraya geriledi. Toplam KKM bakiyesi yaklaşık 75 milyar dolar civarında.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mayıs 2024 17:45
Kur Korumalı Mevduat bakiyesi yaklaşık 75 milyar dolar

Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat/Katılma (DDKKM) stok bakiyesi, Nisan ayında 1,5 milyar dolarlık bir azalışla 72,8 milyar dolara gerileyerek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından bildirildi. Bu durum, mart sonundaki 74,3 milyar dolarlık DDKKM stok bakiyesine kıyasla bir düşüşü temsil ediyor. Gerçek kişi DDKKM stok bakiyesi 500 bin dolarlık bir düşüşle 51,9 milyar dolardan 51,4 milyar dolara gerilerken, tüzel kişi DDKKM stok bakiyesi ise 1,1 milyar dolarlık bir düşüşle 22,4 milyar dolardan 21,3 milyar dolara geriledi.

Ayrıca, Türk Lirası Kur Korumalı Mevduat/Katılma (TL KKM) hesaplarının stok bakiyeleri de Nisan ayında açıklandı. TL KKM stok bakiyesi, 33,7 milyar lira azalışla 98,8 milyar liradan 65,1 milyar liraya geriledi. Bu miktar, yaklaşık olarak 2 milyar dolar olarak hesaplandı.

Bu verilere göre, toplam Kur Korumalı Mevduat/Katılma (KKM) bakiyesinin yaklaşık 75 milyar dolar civarında olduğu belirlendi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.