Kurban Bayramı öncesi market denetimleri: Ticaret Bakanlığı'ndan sıkı kontroller

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi Ankara'daki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik sıkı denetimler yaparak haksız fiyat artışlarını kontrol etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2024 15:23
Kurban Bayramı öncesi market denetimleri: Ticaret Bakanlığı'ndan sıkı kontroller

Ticaret Bakanlığı ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde marketlerde sıkı denetimler gerçekleştirdi. Bakanlık bünyesindeki denetim ekipleri, bayrama sayılı günler kala Ankara'daki çeşitli marketlerde özellikle temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine odaklandı.

Ekipler, denetimler sırasında ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatları arasında fark olup olmadığını ve etiketlerde yer alan son fiyat değişiklik tarihlerini inceledi. Ayrıca, meyve ve sebze reyonlarındaki ürünlerin menşei ve tedarik fiyat bilgileri Hal Kayıt Sistemi (HKS) üzerinden kontrol edildi.

Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, bayram öncesi haksız fiyat artışlarına karşı ve fiyat etiketi kontrollerine ağırlık verdiklerini belirtti. Tan, denetimlerin odak noktalarını şu şekilde açıkladı: "Fiyat etiketlerinde, ürünün üretim yeri, ayırıcı özellikleri, birim fiyatı ve satış fiyatı gibi bilgilerin bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Ayrıca, etiket fiyatları ile kasa fiyatlarının uyumunu da denetliyoruz. Denetimlerimize yoğun bir şekilde devam edeceğiz."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.