Kahramanmaraş'ın pilot il olduğu projede 9 bin 485 başvuru!

Aile ve Gençlik Fonu'na yönelik kredi desteği için yapılan 9,485 başvuru ile gençlerin evlilik süreçlerine ekonomik ve danışmanlık desteği sunuluyor. Kahramanmaraş dahil 5 il pilot il seçilmişti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 12:38
Kahramanmaraş'ın pilot il olduğu projede 9 bin 485 başvuru!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gençlere yönelik kredi desteği sunmak amacıyla oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu'na şimdiye kadar 9,485 başvuru yapıldı.

Aile ve Gençlik Fonu, aile kurumunu destekleme, gençleri sosyal risklere karşı koruma, gelişimlerini teşvik etme ve girişimciliklerini destekleme amacıyla kurulmuştur. Bu çerçevede, "Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi" hayata geçirilmiştir.

Bu projede, evlenme sürecinde olan gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi desteği sağlanmaktadır. Ayrıca, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.

Aile ve Gençlik Fonu'na yapılan başvuru sayısı 9,485'e ulaşmıştır.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın yazılı soru önergesine cevap verdi. Göktaş, başvuruların 15 Şubat'tan itibaren alınmaya başlandığını belirtti.

Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi, yeni evlenen gençlere ekonomik destek sağlamanın yanı sıra evlilik sürecinde karşılaşabilecekleri iletişim sorunlarına yönelik danışmanlık ve eğitim programları sunmayı amaçlamaktadır.

Projenin ilk aşamasında, depremin etkilediği alanlar göz önünde bulundurularak Adıyaman, Gaziantep (Sadece Islahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde uygulanması planlanmıştır. Pilot uygulama sonrasında, depremden etkilenen diğer iller başta olmak üzere ulusal düzeyde yaygınlaştırılması için çalışmalar devam edecektir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.