Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor! Otobüs biletleri tükenmeye başladı

Kurban Bayramı'na yaklaşırken otobüs biletleri hızla tükeniyor! Seyahat etmeyi planlayanlar için biletlerinizi hemen alın, yoğunluk artıyor!

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 11:13
Kurban Bayramı tatili yaklaşıyor! Otobüs biletleri tükenmeye başladı

Kurban Bayramı yaklaşırken, şehirler arası otobüs biletlerinin hızla tükenmeye başladığı bildirildi. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, "Otobüsle seyahat etmeyi planlayan vatandaşların biletlerini bir an önce temin etmeleri büyük önem taşıyor" dedi. Yıldırım, aynı zamanda TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürütüyor ve sektör olarak Kurban Bayramı öncesinde yürüttükleri hazırlıklara ilişkin bilgi verdi.

Yıldırım, bu yıl okulların kapanmasının hemen ardından Kurban Bayramı tatilinin başlayacağına dikkat çekerek, ülke genelinde seyahatlerin bu dönemde artacağını ifade etti. Artan seyahat talebinin otobüs seferlerini de etkileyeceğini belirten Yıldırım, "Eğitim-öğretim dönemi 14 Haziran'da sona erecek ve 16 Haziran'da da Kurban Bayramı başlayacak. Otobüs seferlerindeki yoğunluk 12 Haziran'dan itibaren artacak. Şu anda bayram tatili için otobüs biletleri tükenmeye başladı. Bayram tatilinde otobüsle seyahat etmeyi planlayan vatandaşların biletlerini bir an önce almaları gerekiyor. Hatta, gidiş-dönüş bileti almayı öneriyoruz. Bayram tatili dönüşünde yoğunluk daha da artacak. Tahmini olarak yaklaşık 7 milyon yolcunun otobüslerle seyahat edeceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

12-25 Haziran tarihleri arasında ek seferler düzenlemeyi planladıklarını belirten Yıldırım, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın turizm belgeli araçların yolcu taşımacılığında kullanılmasına ilişkin düzenleme yapması bekleniyor. Ek seferler düzenlemek için bakanlık izni gerekiyor" dedi.

Bilet fiyatları konusunda da açıklamalarda bulunan Yıldırım, bilet fiyatlarının genellikle 4 aylık dönemler için belirlendiğini ve şu anda bir miktar indirim yapıldığını belirtti. Yoğunluk arttıkça firmaların biletleri tavan fiyattan satışa sunabileceğini ancak belirlenen fiyat sınırının üzerinde satış yapamayacaklarını vurguladı.

Tatil süresince şehirler arası yollarda yoğun trafik olacağına dikkat çeken Yıldırım, sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini ve özellikle otobüs sürücülerinin direksiyon başında telefon kullanmamaları gerektiğini vurgulayarak, "Araç kullanacak sürücüler yorgun, uykusuz ve bakımsız araçlarla yola çıkmamalı. Seyahat edecek vatandaşlar da emniyet kemeri takma konusunda hassasiyet göstermeli. Meydana gelen kazalarda yaralanma ve ölümlerin en büyük sebebi emniyet kemeri takılmaması. Emniyet kemeri zaten bir zorunluluk. Yolcularımızın da bu konuda hassasiyet göstermesini şiddetle tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.