KSÜ Rektörü Yasım İspanya’da: ROBOCOOP Projesi’nin 4. toplantısı gerçekleştirildi

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İspanya’da düzenlenen ROBOCOOP Projesi’nin 4. Ulusötesi Toplantısına katılarak, iş birliği ve öğrenci değişim programları hakkında görüşmeler yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2024 10:58
KSÜ Rektörü Yasım İspanya’da: ROBOCOOP Projesi’nin 4. toplantısı gerçekleştirildi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) koordinatörlüğünde yürütülen Robot Cooperation Projesi’nin 4. Ulusötesi Toplantısı, 8-9 Temmuz 2024 tarihlerinde İspanya’nın Castellón şehrindeki Universitat Jaume I’de gerçekleştirildi. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, projenin değerlendirme toplantısına katılarak, proje yürütücüsü KSÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Betül Tekerek ile birlikte projeyi değerlendirdi.

Toplantının ardından, proje ortakları Universitat Jaume I (İspanya), The Silesian University of Technology (Polonya), Gazi Üniversitesi (Türkiye) ve ARDA Beratung & Bildung GmbH (Almanya) temsilcilerine Rektör Yasım tarafından katılım sertifikaları takdim edildi.

Rektör Yasım ayrıca Universitat Jaume I’i ziyaret etti. Görüşmelerde, üniversiteler arası iş birliği, staj imkanları ve öğrenci değişim programları ele alınarak KSÜ ile Universitat Jaume I arasında bir iş birliği protokolü düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Robot Cooperation Projesi (http://robotcooperation.com/), tüm fakülte ve bölümlerdeki lisans öğrencilerine Avrupa Birliği değerleri çerçevesinde güncel ve kapsamlı bir sosyal insansı robot eğitim müfredatı hazırlamayı amaçlamaktadır. Proje kapsamında, lisans öğrencilerine pilot dersler verilerek proje çıktılarının test edilmesi ve bu çıktılarının üniversitelerin eğitim programına entegrasyonu hedeflenmektedir.

Robot Cooperation Projesi’nin kapanış toplantısı, EDUCCON 2024 (http://educcon.org/) etkinliği kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Teknokent Kahramanmaraş’ta düzenlenecektir.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.