Kahramanmaraş'ta 14 Milyon TL’lik yatırımla yeni içmesuyu hatları yolda!

Kahramanmaraş'ta şehir merkezinde devam eden içmesuyu hattı imalatlarıyla altyapı güçlendiriliyor. Toplam bin 600 metrelik yeni hat, modernizasyon ve kesintisiz su sağlama hedefleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Temmuz 2024 15:14
Kahramanmaraş'ta 14 Milyon TL’lik yatırımla yeni içmesuyu hatları yolda!

Şehir merkezinin yeni şebeke hatlarının imalatı devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinin merkez mahallelerinde başlatılan içmesuyu hatlarının yapımı devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda yürütülen bu çalışmalar kapsamında, Ertuğrulgazi, Dumlupınar, Hayrullah, Şeyhadil, Şeyhşamil, Bağlarbaşı ve Kanuni mahallelerine toplam bin 600 metre yeni içmesuyu hattı kazandırılması planlanıyor.

kaski-5.jpg

Kahramanmaraş'ta üstyapıdan ulaşıma, yeşil alanlardan sosyal donatlara kadar geniş bir yatırım programı devam ederken, altyapının daha dayanıklı ve modern hale getirilmesi için de çalışmalar sürdürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde şehre sağlanan 10 milyar TL'lik destekle, deforme olan altyapılar yenilenirken yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının da inşası hızla ilerliyor. KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen bu projelerle birlikte, Onikişubat ve Dulkadiroğlu'nun merkez mahallelerine toplam bin 600 metre uzunluğunda yeni içmesuyu hattı kazandırılması planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Ertuğrulgazi, Dumlupınar ve Hayrullah mahallelerinde kesintisiz içmesuyu hizmeti sağlanacakken, Şeyhadil, Şeyhşamil, Bağlarbaşı ve Kanuni mahallelerinde de durum benzer olacak. 14 milyon TL'lik bir yatırımla hayata geçirilen bu proje kısa sürede tamamlanarak yeni içmesuyu hatlarının hizmete alınması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, modern ve sağlıklı altyapı yatırımlarının artarak devam ettiği, 11 ilçenin tamamında altyapı sorunlarının çözümü için projelerin devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.