Kahramanmaraş'tan Gazze'ye destek: 40 kilometrelik yürüyüş başladı

Kahramanmaraş'ta Gazze'ye destek için 40 kilometrelik yürüyüş başladı. Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, İsrail'in saldırılarını protesto etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2024 21:29
Kahramanmaraş'tan Gazze'ye destek: 40 kilometrelik yürüyüş başladı

Kahramanmaraş'ta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için düzenlenen 40 kilometrelik yürüyüş başladı.

Kahramanmaraş Platformu ve Milli Beka Hareketi, sosyal medya üzerinden "Siyonist çetenin katliamını protesto için harekete geçiyoruz" çağrısı yaparak, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan kalabalığı Madalyonlu Kavşak'ta bir araya getirdi. Toplanan kalabalık, tekbir getirerek yürüyüşe katıldı.

Milli Beka Hareketi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Vekili Hacı Altun, grup adına yaptığı açıklamada, Gazze'de hayatını kaybeden 40 bin kişi için 40 kilometre yürüyeceklerini belirtti.

İsrail'in saldırılarına ve bu saldırıları destekleyenlere tepki gösteren Altun, "Bizler Sütçü İmam'ın torunları olarak Rabb'imin izniyle Gazze'nin ve Mescidi Aksa'nın savunucularının yanındayız. Açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz, 'Hamas'a selam, direnişe devam.' Oradaki yiğitler, İslam sancağını yere düşürmemek için canlarını ve mallarını feda ediyor." dedi.

Altun, Gazzelilerin, 6 Şubat 2023'teki depremlerde ceplerindeki harçlıklarını göndererek bölgeye destek olmaya çalıştığını hatırlatarak, kendilerinin de bugün onlara destek olmak için sahada olduklarını vurguladı.

Açıklamanın ardından grup, "Bir adım da sen at" sloganıyla Kahramanmaraş-Osmaniye kara yolunda yürüyüşe başladı.

Yürüyüş sırasında gruba, yoldan geçen vatandaşlar alkışlarla, sürücüler ise korna çalarak destek verdi.

Yürüyüşün, Türkoğlu ilçesi kırsalındaki Şekeroba Mahallesi'nde sona ermesi planlanıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.