Usta oyuncu Hülya Koçyiğit'ten Kahramanmaraş'ta "kalıcı ateşkes" çağrısı

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Hülya Koçyiğit, Kahramanmaraş'ta Gazze'deki trajediye tepki göstererek "kalıcı ateşkes" çağrısında bulundu ve Filistin'e destek için daha fazla çaba istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2024 21:29
Usta oyuncu Hülya Koçyiğit'ten Kahramanmaraş'ta "kalıcı ateşkes" çağrısı

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Hülya Koçyiğit, Kahramanmaraş'ta İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de binlerce insanın yaşamını yitirmesine sert tepki göstererek, "Filistin'de yaşananlar yüreğimizi dağlıyor, vicdanımızı sızlatıyor. Aylardır devam eden bir katliam var. Dünyanın gözleri önünde bir halk yok ediliyor ve dünya buna müdahale edemiyor. Bu inanılmaz bir durum." dedi.

Koçyiğit, bazı etkinliklere katılmak üzere bulunduğu Kahramanmaraş'ta, Anadolu Ajansı muhabirine İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin Filistin'e destek için elinden geleni yaptığını ifade eden Koçyiğit, şöyle konuştu:

"Tüm gücümüzle diğer devletlere 'Hep birlikte ateşkes için harekete geçelim.' çağrısında bulunuyoruz. Şu ana kadar başarılı olamadık. Umarım en kısa sürede ateşkes ve barış sağlanır. 1967 yılının sınırlarının tekrar belirlenmesini, iki devletin ayrılmasını ve Filistin Devleti'nin sonsuza dek özgürce yaşamasını diliyorum. Dünya bu duruma tepki gösteriyor ama ne yazık ki şimdiye kadar başarılı olamadık."

Koçyiğit, Filistin'de yaşananların derinden yaralayıcı olduğunu vurgulayarak, "Filistin'deki olaylar yüreğimizi parçalıyor, vicdanlarımızı yaralıyor. Aylardır devam eden bir katliam var. Dünyanın gözleri önünde bir halk yok ediliyor ve dünya buna engel olamıyor. Bu inanılmaz bir durum." ifadelerini kullandı.

Tecrübeli oyuncu, sanat camiasının da çeşitli kampanya ve yardımlarla Filistinlilere destek olduğunu ve bu desteğin daha da artırılması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.