Kahramanmaraş’ta Türk Musikisi Konseri düzenlendi

KSÜ'de düzenlenen Türk Musikisi Konseri, unutulmaz anlar yaşattı. Şef Bahaeddin Bilginer yönetimindeki performanslar sanatseverleri büyüledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2024 11:20
Kahramanmaraş’ta Türk Musikisi Konseri düzenlendi

KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Öğrenci Topluluğu ve Kahramanmaraş Musiki Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Türk Musikisi Konseri", KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Konsere, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ve Eşi Fatma Yasım, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ve Eşi Mürvet Bakan, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Onikişubat İlçe Kaymakamı Salih Çiğdem, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri Kahveci, Prof. Dr. Orhan Doğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Ercan, akademik ve idari personel, öğrenciler ve birçok sanatsever katıldı.

Programın başında, Kahramanmaraş Musiki Derneği hakkında bilgiler verildi ve 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz solistler Prof. Dr. Lale Efe, Öğretmen Öznur Köse, Öğretmen Asuman Durna Açıkgöz, Fatma Durna, Yılmaz Akçöp, Ercan Başkan, Ahmet Büyükçapar ve Udi Mahir Gönen sevgi, rahmet ve özlemle anıldı.

Neyzen Bahaeddin Bilginer’in şefliğinde ses ve saz sanatçılarının sahneye çıkmasıyla başlayan konserde, Türk musikisinin seçkin eserleri dinleyicilerle buluştu. Konserde ayrıca semazen gösterisi de gerçekleştirildi ve sanatseverler, solistlerin ve koristlerin performanslarıyla unutulmaz bir sanat yolculuğuna çıktı.

Şef Bahaeddin Bilginer yönetiminde Türk musikisinin farklı makamlarında türküler ve ilahilerin icra edildiği konser, musikiseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecenin sonunda, emeği geçen herkese teşekkür eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Şef Bahaeddin Bilginer’e çiçek takdim etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.