Kahramanmaraş'ta mesleki eğitim alan hükümlüler günde 12 bin ekmek üretiyor

Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda meslek eğitimi alan hükümlüler, günlük 12 bin ekmek ve 2 bin simit üretiyor. Adalet Bakanlığı'nın programıyla topluma kazandırılan hükümlüler, fırıncılık ve pastacılık sektöründe istihdam edilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2024 19:02
Kahramanmaraş'ta mesleki eğitim alan hükümlüler günde 12 bin ekmek üretiyor

Hükümlüler, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda mesleki eğitim aldıktan sonra günlük 12 bin ekmek, 2 bin simit ve çeşitli unlu mamuller üretiyorlar. Adalet Bakanlığı'nın hükümlülerin istihdam edilmesi ve topluma yeniden kazandırılması amacıyla başlattığı program çerçevesinde, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu'nda eğitim alan 489 hükümlü, mobilya, perde, tekstil ve unlu mamuller gibi çeşitli alanlarda üretim yapıyor.

Kurum Müdürü Gürsel Beliye, hükümlülerin mesleki eğitimlerini tamamladıktan sonra fırıncılık, pastacılık gibi sektörlerde çalışmayı düşündüklerini belirtti. Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu'nda ekmek ve unlu mamuller atölyesinde çalışan hükümlüler, günlük 12 bin ekmek ve 2 bin simit üretiyorlar. Ayrıca çeşitli tatlılar ve diğer unlu mamuller de üretilerek kurumların bütçelerine ve personele satışı yapılıyor.

Atölyede çalışan hükümlülerden biri olan A.C.Y, meslek öğrenmeye yönetimin desteğiyle başladığını ve tahliye olduktan sonra fırıncılık veya pastacılık sektöründe çalışmayı planladığını ifade etti. A.C.Y, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu'nda eğitim görürken ustalaşmaya çalıştıklarını ve dışarıda iş kurmayı düşündükleri için bu alanda detaylı bir eğitim aldıklarını belirtti.

Üretilen unlu mamuller, çeşitli kamu kurumlarına satılmak üzere Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun bulunduğu bölgede ve çevre illerdeki kurumlara dağıtılıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.