Kahramanmaraş halkından Gazze'ye destek: 40 kilometrelik yürüyüş tamamlandı

Kahramanmaraş'ta Gazze'ye destek için düzenlenen 40 kilometrelik yürüyüş başarıyla tamamlandı. Katılımcılar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla barış mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2024 10:10
Kahramanmaraş halkından Gazze'ye destek: 40 kilometrelik yürüyüş tamamlandı

Kahramanmaraş'ta, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazze'ye destek vermek için düzenlenen 40 kilometrelik yürüyüş başarıyla tamamlandı.

Kahramanmaraş Platformu ve Milli Beka Hareketi'nin sosyal medya üzerinden yaptığı "Siyonist çetenin katliamını protesto için harekete geçiyoruz" çağrısına yanıt veren grup, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Madalyonlu Kavşak'ta toplanarak Türkoğlu ilçesindeki Şekeroba Mahallesi'ne kadar yürüdü.

"Bir adım da sen at" sloganıyla Kahramanmaraş-Osmaniye karayolunda yürüyüşe geçen grup, yol boyunca işletmelerden su ve yiyecek ikramları aldı.

aa-20240604-34778100-34778095-kahramanmarasta-gazzeye-destek-icin-duzenlenen-40-kilometrelik-yuruyus-sona-erdi.jpg

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Milli Beka Hareketi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Vekili Hacı Altun, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonucu hayatını kaybeden 40 bin kişiyi anmak için 40 kilometre yürüdüklerini belirtti.

Altun, Gazze'deki zulme sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayarak, "Sütçü İmam'ın torunları olarak Gazze'de mücadele eden Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Yürüyüşümüzde her kesimden insan bize katıldı; yürüyemeyenler bile alkışlarıyla destek verdi. 6 Şubat 2023'teki depremlerde Filistinli kardeşlerimiz son harçlıklarını bize gönderdiler. Bizler de her zaman Gazzeli kardeşlerimize destek olmaya ve orada yaşanan insanlık dramını tüm dünyaya duyurmaya çalışacağız." dedi.

Dua edilmesinin ardından grup dağıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.