KSÜ, 13. Floralies Internationales–France 2024 Expo'da ülkemizi temsil etti

KSÜ, Fransa'daki 2024 Bitki Fuarı'nda gururla temsil edildi. Çocuk oyunları konseptli peyzaj tasarımlarıyla başarı sağlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2024 10:37
KSÜ, 13. Floralies Internationales–France 2024 Expo'da ülkemizi temsil etti

KSÜ, 13. Floralies Internationales–France 2024 Expo'da Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti
Fransa'nın Montréverd şehrinde düzenlenen 2024 Bitki Fuarı Organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ konseptli peyzaj tasarım yarışmasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Peyzaj Mimarlığı Bölümü, ülkemizi gururla temsil etti. Floralies Internationales (Uluslararası Çiçekçiler Birliği) ve Comite Des Floralies/Nantes (Nantes Çiçek Komitesi) işbirliğiyle düzenlenen bu yarışmada KSÜ, iki farklı projeyle katılımcı olarak yer aldı.

61.jpeg

Dünyanın dört bir yanından üniversitelerin tasarım bölümleri, peyzaj ve çiçekçilik firmalarının da yarıştığı etkinlikte Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Başkanı Doç. Dr. Şule Kısakürek liderliğinde iki farklı ekiple yer aldı. İlk ekip, Elif Tuzluoğlu, Lale Vardı ve Melike Bodur'un "Seksek ve Mangala" oyun konseptini temsil ederken, ikinci ekip ise Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kordon yönetiminde Ersin Oral, İkranur Yılmaz ve Şule Gören'den oluşuyordu ve "Yerden Yüksek" oyun konseptini tasarladılar.

Projelerin uygulamaları, proje yürütücüsü öğretim üyeleri Doç. Dr. Şule Kısakürek ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kordon ile öğrenci Melike Bodur'un saha çalışmalarıyla ve diğer öğrencilerin online teknik işbirliğiyle tarihi La Chabotterie arazisinde 10-15 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi ve projeler, 27 Mayıs 2024 tarihine kadar halka açık şekilde sergilendi.

Fransa'da düzenlenen 'Geleneksel Çocuk Oyunları' konseptli peyzaj tasarım yarışmasında KSÜ'yü başarıyla temsil eden projelerin yürütücüsü olan öğretim üyeleri ile öğrencilere ve destekleyen kuruluşlara teşekkür ederiz.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.