Kahramanmaraş'ta hava nasıl olacak? 29 Mayıs Çarşamba Kahramanmaraş hava durumu

29 Mayıs 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Mayıs 2024 08:53
Kahramanmaraş'ta hava nasıl olacak? 29 Mayıs Çarşamba Kahramanmaraş hava durumu

İlimiz genelinde bugün hava parçalı bulutlu olacak. Öğleden sonra ise bulutlanma artabilir. Andırın, Geben, Göksun, Tekir, Sır Barajı çevresi, Koç Dağı çevresi (Alişar), Yavşan Yaylası ve Türkoğlu'nun yüksek mahallelerinde çok dar alanlı ve kısa süreli sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağış alan bölgelerde yıldırım riskine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Rüzgar ise il genelinde güney ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

GELECEK GÜNLER İÇİN TAHMİNLER

Cuma gününden itibaren uzun bir süre yağışsız ve sıcak hava bekleniyor. Sıcaklıkların 38-40 derece civarında, hatta biraz daha üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

UYARI: SICAK HAVA DALGASI

2-9 Haziran tarihleri arasında güneyden gelen sıcak hava dalgası ilimizi etkisi altına alabilir. Bu dönemde ilimizin güneyinde öğle saatlerinden sonra sıcaklıkların 35-40°C, ilimizin kuzeyinde ise 30-35°C civarında olması bekleniyor. Yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.