Kahramanmaraş’ta Anadolu’dan İzler Türk Halk Müziği Konseri büyük beğeni topladı

KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde sergilenen "Anadolu'nun Derinliklerinden Gelen Türk Halk Müziği Konseri", büyüleyici performanslarıyla izleyicileri etkiledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2024 16:19
Kahramanmaraş’ta Anadolu’dan İzler Türk Halk Müziği Konseri büyük beğeni topladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Anadolu'nun Derinliklerinden Gelen Türk Halk Müziği Konseri", müzik bölümü öğretim kadrosu ve öğrencileri tarafından icra edilerek büyük bir beğeni kazandı.
Konser, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, eşi Fatma Yasım, rektör yardımcıları, akademik ve idari personel, öğrenciler ve birçok sanatseverin katılımıyla gerçekleşti.

Geleneksel Anadolu kültürünü yansıtan konserde Türk halk müziği eserleri ve halk oyunları gösterileri izleyicilere sunuldu.
KSÜ Güzel Sanatlar Topluluk Danışmanı Arş. Gör. H. İbrahim Candan, Türk Halk Oyunları Topluluğu Eğitmeni Öğr. Gör. Ayça Çetiner ve Ejder Furkan Çiftçioğlu'nun yönetiminde hazırlanan konserde, Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi ve Devlet Konservatuvarı'ndan gelen Öğr. Gör. Dr. Ersin Yıldırımer, Öğr. Gör. Hüseyin Kaynak, Öğr. Gör. Mustafa Balçın, Öğr. Gör. Bayram Kurt ve Ayberkhan Erden de katkıda bulundu.
Konserde, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden derlenen halk müziği eserleri, zeybek gösterileri, halk oyunları, kemençe ve tulum dinletileri, solist performansları ile izleyicilere unutulmaz bir kültürel deneyim yaşattı.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinin de katkı sağladığı etkinlikte, sanatçılar sahnede sergiledikleri yetenekleriyle izleyicileri büyülerken, halk oyunları ekipleri de bölgesel dans figürleri ve kostümleriyle görsel bir şölen sundu.
Konserde ayrıca âşıklar ve halk ozanları da unutulmadı ve deprem şehitleri anısına da özel bir bölüm yer aldı.
Konser, Rektör Yasım ve üniversite protokolünün sanatçılara teşekkür belgesi takdim etmesi ve ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.