Kahramanmaraş'ta depremzede Efe LGS sınavından 500 tam puan aldı

Depremzede Efe Talha Palabıyık, 2023 LGS sınavında 500 tam puan aldı. Kahramanmaraş'taki felakete rağmen büyük başarı gösteren Efe, ailesine gurur kaynağı oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Haziran 2024 15:38
Kahramanmaraş'ta depremzede Efe LGS sınavından 500 tam puan aldı

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak adlandırılan depremlerde evleri ağır hasar gören, birçok yakınını kaybeden Efe Talha Palabıyık, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak büyük bir başarıya imza attı.

Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi olan Palabıyık, depremin etkilediği ve 1400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nin ayakta kalan T Blok'unda bu felaketi yaşadı. Deprem sonrası birçok zorlukla karşılaşan Palabıyık, LGS sınavında gösterdiği üstün başarıyla ailesini gururlandırdı.

BAŞARININ ARDINDAKİ ÇABA

Efe Talha Palabıyık, büyük bir olumsuzluğu yaşamasına rağmen LGS sınavındaki başarısını düzenli soru çözme alışkanlığına borçlu olduğunu belirtti. Dönem sonlarında paragraf çözmeye yoğunlaşarak ve konu tekrarları yaparak sınava hazırlandığını ifade eden Palabıyık, okuldaki son zamanlarında bol bol deneme çözdüğünü söyledi.

Sınavda 500 tam puan aldığını dile getiren Palabıyık, kitapçığı incelediğinde soruların tamamını doğru yanıtladığını gördüğünde çok heyecanlandığını belirtti. Lise seçimi konusunda İstanbul Erkek Lisesi'ni tercih etmeyi düşündüğünü ve sayısal bölümü olan bir liseye giderek mühendislik okumak istediğini söyledi.

ZORLU SÜREÇ VE TAVSİYELER

Depremde binası ağır hasar alan Palabıyık, büyükbabası, anneannesi, teyzesi, yengesi ve kuzenlerini kaybetti. Deprem sonrasında bir süre şehir dışında kalmak zorunda kaldıklarını belirten Palabıyık, Kahramanmaraş’a döndüklerinde hem okuldaki hem de BİLSEM’deki öğretmenlerinin desteğiyle bu süreci atlatmaya çalıştığını ve ardından hedeflerine ulaşmak için derslerine yoğunlaştığını anlattı.

Sınava hazırlanan diğer öğrencilere tavsiyelerde bulunan Palabıyık, soruların artık anlama dayalı olduğundan dolayı çözme ve kitap okuma konusuna önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Sayısal derslerde zorlanan arkadaşlarına bol bol deneme ve test çözerek başarı elde etmelerini öneren Palabıyık, konu eksiklerini kapatarak daha kilit bilgileri öğrenmelerini tavsiye etti.

AİLENİN GURURU

Baba İsmail Palabıyık, oğlunun başarısından dolayı gururlu olduklarını ifade ederek, Efe'nin küçüklüğünden beri ders çalışmaya meyilli ve derslerini ciddiye alan bir birey olduğunu belirtti. Anne Fatma Palabıyık ise sonuçların açıklandığı günden bu yana hem sevindiğini hem de ağladığını söyleyerek, depremzede bir aile olarak zor zamanlar geçirdiklerini, Efe'nin derslerine sarılmasının hem süreci atlatmasına hem de bu başarıyı elde etmesine vesile olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.