Kahramanmaraş'ta deprem sonrası tarımda 2,4 milyar destek!

Kahramanmaraş'ta deprem sonrası yatırımlar değerlendirildi. Vahit Kirişci, sağlık ve tarım alanında yapılan çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti. Toplantıya birçok yetkili katıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2024 08:19
Kahramanmaraş'ta deprem sonrası tarımda 2,4 milyar destek!

Kahramanmaraş'ta, AK Parti İl Başkanlığı tarafından 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerin ardından gerçekleştirilen ve devam eden yatırımlarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şairler Tepesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda, TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, depremlerden etkilenen şehirler arasında Kahramanmaraş'ın yeniden inşa sürecinde hızlı bir ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Depremzedeler için yapılan kalıcı konutlardan 17 bin 592'sinin hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Kirişçi, sağlık yatırımlarının da hızla devam ettiğini ve bu yatırımların Kahramanmaraş’ın sağlık alanındaki ihtiyaçlarını uzun süre karşılayacağını söyledi.

2023 yılında 58 bin olan çiftçi sayısının 2024 yılında 59 bine ulaştığını dile getiren Kirişçi, şöyle devam etti:

"Depremin ardından, Tarım ve Orman Bakanlığımız aracılığıyla sadece tarım alanında 2,4 milyar lira destek sağlandı. Desteklerimiz artarak devam edecek. Depremin merkez üssü olarak önem verdiğiniz uygun olmayan alanlar ve orta hasarlı yapılar konusunu yakından takip ediyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile sıkı işbirliği içindeyiz. Kurban Bayramı'ndan sonra Bakanlığımız, Kahramanmaraş'a detaylı bir rapor ve bilgilendirme ziyareti gerçekleştirecek."

Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Tuba Köksal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti İl Başkanı Cüneyt Doğan katıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.